Evenimentul ZileiActualitateMarile secrete ale României nu vor fi aflate niciodată. Dezvăluirea lui Băsescu

Marile secrete ale României nu vor fi aflate niciodată. Dezvăluirea lui Băsescu

Marile secrete ale României nu vor fi aflate niciodată. Dezvăluirea lui Băsescu
"E parte a transfomării României", a spus Traian Băsescu despre Bogdan Niculescu Duvăz

Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat la anunțul morții lui Bogdan Niculescu Duvăz.  El a afirmat că acesta a fost probabil una din cele mai importante persoane care au făcut trecerea de la Constituția comunistă la actuală Constituție.

„Suflet de stânga, însă, în mod categoric. El a plecat cu Petre Român la ruperea FSN-ului, la formarea PD-ului și până la urmă s-a întors la originea politicii sale, în PSD. E o pierdere pentru politică românească, dar dincolo de a fi o pierdere pentru politică românească, e un politician care a plecat fără să spună toate cele ce erau de spus de Revoluție, mineriade. A fost un participant direct la toate evenimentele și probabil unul dintre cei mai importanți catalizatori ai tranziției de la Constituția comunistă la Constituția de astăzi”, a declarat Traian Băsescu, sâmbătă, la România Tv.

Traian Băsescu a mai spus că Bogdan Duvăz știa foarte multe lucruri legate de Revoluția din anul 1989.

„Bogdan Niculescu Duvăz este parte din nucleul care a preluat Revoluția și a dus-o până la intrarea în istoria constituțională postdecembristă. (…) E parte a transfomării României, Bogdan Niculescu Duvăz și este un om care public a fost mult mai puțîn așezat la locul lui decât alții care au făcut mai puțîn pentru trecerea la democrație. A fost și oarecum modest, zic eu, Bogdan Niculescu Duvăz”, a spus Băsescu.

Bogdan Niculescu Duvăz a murit sâmbătă seară, la varsă de 70 de ani, având șapte mandate de deputat și fiind membru al PSD din anul 2003. Acesta a fost ministru în Guvernele Petre Român, Victor Ciorbea și Adrian Năstase.


Accesează: