Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat la anunțul morții lui Bogdan Niculescu Duvăz.  El a afirmat că acesta a fost probabil una din cele mai importante persoane care au făcut trecerea de la Constituția comunistă la actuală Constituție.

„Suflet de stânga, însă, în mod categoric. El a plecat cu Petre Român la ruperea FSN-ului, la formarea PD-ului și până la urmă s-a întors la originea politicii sale, în PSD. E o pierdere pentru politică românească, dar dincolo de a fi o pierdere pentru politică românească, e un politician care a plecat fără să spună toate cele ce erau de spus de Revoluție, mineriade. A fost un participant direct la toate evenimentele și probabil unul dintre cei mai importanți catalizatori ai tranziției de la Constituția comunistă la Constituția de astăzi”, a declarat Traian Băsescu, sâmbătă, la România Tv.

Traian Băsescu a mai spus că Bogdan Duvăz știa foarte multe lucruri legate de Revoluția din anul 1989.

„Bogdan Niculescu Duvăz este parte din nucleul care a preluat Revoluția și a dus-o până la intrarea în istoria constituțională postdecembristă. (…) E parte a transfomării României, Bogdan Niculescu Duvăz și este un om care public a fost mult mai puțîn așezat la locul lui decât alții care au făcut mai puțîn pentru trecerea la democrație. A fost și oarecum modest, zic eu, Bogdan Niculescu Duvăz”, a spus Băsescu.

Bogdan Niculescu Duvăz a murit sâmbătă seară, la varsă de 70 de ani, având șapte mandate de deputat și fiind membru al PSD din anul 2003. Acesta a fost ministru în Guvernele Petre Român, Victor Ciorbea și Adrian Năstase.