Motivele pentru care se încearcă mereu de a menţie intactă culoarea pielii bronzate sunt cu adevărat multe şi implică o mare atenţie dacă dorim să păstrăm acel bronz superb obţinut în vacanţă.

Atenţie la alimentaţie: diferiţi dermatologi sfătuiesc să se mănânce fructe şi verdeţuri cu un înalt conţinut de betacaroten, substanţă care care în afara faptului că influenţează absorbţia de vitamină C, este şi direct legată de ciclul melaninei. Toţi cei care doresc menţinerea bronzului estival trebuie să consume fructe bogate în vitamina C.

A nu se uita apa: mai ales că celulele pielii noastre depind în mare măsură de nivelul hidratării organismului. Dacă ţesuturile nu au la dispoziţie apa necesară, utilă pentru a menţine funcţiile vitale, ar trebui să se facă apel la rezervele de melanină, proteina responsabilă cu cromatica pielii umane. Dacă concentraţia se diminuează atunci şi culoarea bronzului va fi mai puţin evidentă: pentru a evita aceasta, medicii sfătuiesc să se bea cel puţin doi litri de apă pe zi, dacă e posibil plată.

De o importanţă extraordinară este folosirea cremelor hidratante a căror eficacitate în menţinerea bronzului a fost deja demonstrată. Înainte de aplicarea cremei hidratante e de preferat un proces de îngrijire a pielii care prevede eliminarea celulelor moarte, pentru a favoriza schimbul celular pe suprafaţa pielii. Aceasta fiindcă celulele vechi ar putea se se separe şi să distrugă pe cele bune ducând la pierderea culorii.

Nu folosiţi detergenţi prea agresivi care ar putea duce la pierderea celulelor încă vii. Mai bine să folosiţi uleiuri uşoare şi delicate, dacă e posibil pe bază de aloe vera sau de unt de karité, substanţă care şi-a dovedit eficacitatea benefică cu mai multe ocazii. Secretele menţinerii bronzului estival nu sunt dificil de aplicat. E nevoie doar de bunăvoinţă.

Te-ar putea interesa și: