Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, a pierdut procesul cu avocatul Romprest. Luptă în instanță pentru o sumă imensă

Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, a pierdut procesul cu avocatul Romprest. Luptă în instanță pentru o sumă imensă Sursa foto: Arhiva EVZ

Maricel Păcuraru, omul de afaceri care deține postul de televiziune Realitatea Plus, a dus un război în instanță cu avocatul companiei Romprest. Judecătorii au stabilit, însă, în mod clar, când o persoană este îndreptățită să primească daune morale.

Procesul a fost inițiat de Maricel Păcuraru în iunie 2021. El s-a adresat instanței și a cerut ca Iancu Toader, avocat al companiei Romprest și SC B1 TV Channel SRL, să-i achite suma de 500.000 de euro, cu titlu de daune morale, pentru pretinse afirmații denigratoare. Maricel Păcuraru a cerut, de asemenea, să fie înlăturate toate materialele „defăimătoare” difuzate de televiziunea B1 TV.

Maricel Păcuraru a pierdut procesul  cu avocatul Romprest. „Luptă” în instanță pentru 500.000 de euro

Maricel Păcuraru

Maricel Păcuraru mai are o cale de atac.  Sursa foto: arhiva EVZ.

În urmă cu un an, Tribunalul București a respins cererea omului de afaceri Marcel Păcuraru. Potrivit rejust.ro,  judecătorul a apreciat că, în acord cu jurisprudența CEDO, nu s-a probat existența vreunei fapte ilicite din partea pârâtului Iancu Toader. Mai exact,  informațiile furnizate de acesta și modalitatea de dozare a discursului public au fost  justificate de o bază factuală suficientă, susținută chiar de propriile afirmații ale reclamantului, în sensul că „dacă nu ești infractor nu ai ce căuta în business!”.

Astfel, instanța a decis că nu există faptă ilicită și nici nu mai este necesară  cercetarea celorlalte condiții ale răspunderii civile delictuale. Maricel Păcuraru nu s-a mulțumit cu decizia primei instanțe și a formulat apel.

Ne puteți urmări și pe Google News

Curtea de Apel București a decis, recent, că apelul formulat de omul de afaceri care deține postul de televiziune Realitatea Plus este neîntemeiat. Decizia nu este definitivă, mai există o singură cale de atac, recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit minutei afișată pe portalul instanței.

Realitatea Plus, obligată de instanță să achite daune morale

Realitatea plus trebuie să achite daune morale vicepresedintelui CJ Vrancea. Sursă foto: captură video Youtube

Realitatea Plus, obligată să achite daune morale Sursa foto: captură video Youtube

Marian Oprișan(PSD) are de primit 5000 de lei, cu titlu de daune morale, de  societatea Geopol International SRL, firma care deține licența postului de televiziune Realitatea Plus. De asemenea, jurnalistul Laurențiu Botin  este obligat în solidar cu firma mai sus menționată să achite despăgubirile vicepreședintelui Consiliului Județean(CJ) Vrancea, urmare a unor afirmații dintr-un material jurnalistic pe care  nu le-a putut proba, după cum evz.ro  a mai relatat. În acest caz, decizia instanței este definitivă.