Evenimentul Zilei > Justitie > Marian Căpățână, declarație năucitoare: “DOAMNE FEREȘTE DE VREUN ATENTAT LA DNA”. Mircea Băsescu: “Am dovezi că NU am făcut trafic de influență”
Marian Căpățână, declarație năucitoare: “DOAMNE FEREȘTE DE VREUN ATENTAT LA DNA”.
Mircea Băsescu: “Am dovezi că NU am făcut trafic de influență”

Marian Căpățână, declarație năucitoare: “DOAMNE FEREȘTE DE VREUN ATENTAT LA DNA”. Mircea Băsescu: “Am dovezi că NU am făcut trafic de influență”

Mircea Băsescu și Marian Căpățână, condamnați, în primă instanță, la patru ani, respectiv la trei ani de detenție în dosarul în care au fost judecați pentru trafic de influență, după ce ar fi primit bani pentru a-l scăpa pe Bercea Mondial din pușcărie, au contestat astăzi condamnările la Curtea de Apel Constanța. Dacă la ieșire. Mircea Băsescu a declarat că deține dovezi noi care l-ar putea disculpa, Marian Căpățână a atacat, dur, procurorii anticorupție.

Prima ședință în care cei doi inculpați sunt judecați în apel a fost scurtă, procesul fiind amânat pentru 21 aprilie din cauza absenței lui Nelu Tașcă, avocatul lui Mircea Băsescu. Acesta a declarat la ieșirea din sala de judecată că la următorul termen se va prezenta cu noi dovezi, obținute după condamnarea sa în primă instanță, “dovezile noi arată că traficul de influență l-a făcut Marian Căpățână, nu eu”. Mircea Băsescu și-a arătat însă nedumerirea că denunțul său făcut la DNA, în urmă cu două luni, împotriva  lui Bercea Mondial și a familiei lui, pentru instigare și cumpărare de influență a rămas deocamdată fără ecou. DNA Constanța a declinat plângerea la DNA București.

Denunțul lui Mircea Băsescu împotriva lui Bercea Mondial, fără răspuns de la DNA

Mircea Băsescu are “temeri” că cercetarea denunțului său va fi tergiversată. “Dacă dosarul  ajunge tot pe mâna procurorului Păncescu, cel care mi-a făcut rechizitoriul în dosarul de trafic de influență, s-ar putea sâ-l uite pe undeva. Este același procuror care i-a făcut rechizitoriul și doamnei Rarinca. După ce m-a reținut pe mine și mi-a făcut rechizitoriul a fost avansat în DNA”, a declarat Mircea Băsescu pentru EVZ. În privința recursului său la Curtea de Apel Constanța, “voi veni cu multe dovezi noi. Dovezi care arată că traficul de influență l-a făcut Marian Căpățână, dar le veți vedea în instanță”.

Marian Căpățână –“Sunt o victimă, nu intermediar”

La ieșirea din sală, Marian Căpățână a ținut să sublinieze că, “sunt nevinovat și Mircea Băsescu și fratele său ar trebui să-și ceară scuze față de mine pentru că eu am avut încredere maximă în dumnealor și ei încearcă să arunce totul asupra mea”. Căpățână se consideră “o victimă a înțelegerii dintre familia Anghel și familia Băsescu”, précizând că rolul lui nu a fost de intermediar ci “doar să remit sumele  de bani de la familia Bercea lui Mircea Băsescu, atât”.

“DNA atentează la siguranța națională”

Făcând referire la modul “infect” în care familia Băsescu și procurorii anticorupție ar fi organizat flagrantul când membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost reținuți pentru șantaj, Marian Căpățână a comentat, “Doamne ferește de vreun atentat pe la DNA, pe la București”. În opinia lui, “DNA nu face altceva decât să atenteze la siguranța națională”. De vină ar fi și Traian Băsescu, “știți că în 2010-2012, mergea cu lozinca despre independența justiției și făcea toate matrapazlâcurile cu retrocedările de teren, de la ANRP, șamd”.

“Să spună Koveși unde a fost în ultimii 10 ani”

Marian Căpățână sugerează că DNA a acționat, până acum, la comandă. “Unde a fost DNA-ul timp de 10 ani? Să spună Koveși, unde a fost?” Iar concluzia lui este că în ultimii doi ani, “DNA atentează la siguranța națională prin decredibilizarea tuturor factorilor stabilizatori, parlament, mediu de afaceri, mediu politic, totul e pulverizat. Și se vede în fiecare în fiecare zi lucrul acesta”. Cât despre vreun atentat pe la DNA, “or vedea ei, pe parcurs”.