Maria Basescu a fost casnică timp de 37 de ani, de aceea până acum, Traian Băsescu nu a completat niciodată vreun câștig în dreptul rubricii de venituri ale sotiei sale, conform ele.ro.
Aceeași sursă redă o declarație a Mariei Băsescu din 1995, când spunea că regretă mult că este nevoită să fie casnică. „De 15 ani sunt casnică. Nu am fost așa dintotdeauna. Când m-a cunoscut soțul meu lucram în turism, pe Litoral. Și imi plăcea foarte mult, pentru că totdeauna mi-a plăcut societatea, oamenii. Să fie mulți oameni în jurul meu. Mai târziu am ajuns închisă între patru pereți. Am stat foarte mult singură. Regret ca n-am mai putut lucra. V-am spus, îmi plăcea compania, agitația. Oricum, acum e prea târziu. După o pauza de 15 ani e greu să-ți reiei activitatea. Mi-am ieșit din mână, cum se spune”, a mărturisit Maria Basescu.

Acum, Maria Băsescu are, pe lângă slujbă, și patru nepoți. A fost mereu apreciată pentru discreția, frumusețea și delicatețea ei, a fost considerată mereu o adevărată primă doamnă.