Evenimentul Zilei > Politica > Marele partid care se laudă că nu și-a schimbat niciodată numele
Marele partid care se laudă că nu și-a schimbat niciodată numele

Marele partid care se laudă că nu și-a schimbat niciodată numele

Cei 30 de ani scurși de la Revoluție marchează și 30 de ani de la înființarea UDMR. Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a aniversat evenimentul la Târgu Mureș.
Aici există cea mai mare filială și este printre primele organizații maghiare înființate după căderea regimului Ceuaușescu.
Fostul președinte al UDMR, Marko Bela a fost anfitrionul. În discursul său a arătat că prioritățile partidului au fost drepturile comunităţii maghiare, o bună relaţie cu românii, dar şi stabilitatea internă a partidului, de-a lungul acestor ani.
În interviul său pentru Radio România Actualități, Marko Bela a punctat faptul că UDMR este un partid mare, care nu și-a schimbat numele în cei 30 de ani:

”Singura organizaţie politică care s-a înfiinţat la sfârşitul anului 1989, care nu şi-a schimbat denumirea, nu a fuzionat cu alte organizaţii, nu s-a rupt în mai multe parrtide, nu şi-a schimbat programul ş.a.m.d. este UDMR. Deci am realizat o organizaţie stabilă şi puternică, la urma urmei, ceea ce nu înseamnă că nu am avut fel de fel de situaţii de criză sau divergenţe în sânul uniunii.”