Starul britanic, în vârstă de 75 de ani, spune însă că va continua să lucreze, în ciuda acestui diagnostic, informează Mediafax.

"Urmez un tratament şi sunt mai mult decât optimist în legătură cu rezultatul satisfăcător, aşa cum, de altfel, se simte întreaga echipă de medici", a afirmat el, precizând că a decis să anunţe presa în legătură cu boala de care suferă întrucât totdeauna a fost "deschis" referitor la modul în care îşi duce existenţa. 

"Mă concentrez, în continuare, pe angajamentele mele profesionale", a asigurat John Hurt, care va participa la realizarea unei versiuni, pentru postul BBC Radio 4, a piesei de teatru "Jeffrey Bernard Is Unwell', a britanicului Keith Waterhouse. 

În îndelungata sa carieră, John Hurt a participat la peste 200 de producţii artistice. Printre cele mai cunoscute roluri ale sale se numără cel din filmul "Expresul de la miezul nopţii" (1978) şi cel din serialul TV "The Naked Civil Servant" (1975), care i-a adus un premiu BAFTA.

A primit o altă nominalizare la BAFTA pentru rolul din filmul SF "Alien" regizat de Ridley Scott – un film ce conţine una dintre cele mai memorabile scene din istoria cinematografiei, în care un animal extraterestru iese din stomacul personajului interpretat de starul britanic.

Mulţi dintre criticii de film consideră însă că cel mai impresionant rol al său al fost cel din filmul "Omul elefant" în care a jucat personajul Joseph Merrick.

Starul britanic a făcut alte roluri memorabile în filmele din seria "Harry Potter", cele din franciza "Hellboy", "V de la Vendetta", "Indiana Jones şi regatul craniului de cristal", "Un spion care ştia prea multe", "Expresul zăpezii" şi "Îndrăgostiţii mor ultimii".

AFP aminteşte că, recent, actorul a încheiat filmările pentru a nouă versiune despre aventurile lui "Tarzan" şi că el va apărea, alături de Gemma Arterton şi Derek Jacobi, în pelicula "The History of Love", a regizorului francez de origine română Radu Mihăileanu. 

La începutul acestui an, John Hurt a fost înnobilat şi a primit din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de cavaler al Ordinului Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse artei dramatice.