Medicamentul a fost dezvoltat de University College London Hospital (UCLH) și AstraZeneca. Echipa speră ca studiul să demonstreze că acest cocktail de anticorpi protejează împotriva coronavirusului pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni.

Dacă va fi aprobat, tratamentul va fi administrat pacienților care au fost expuși la COVID-19 în cele opt zile precedente. Ar putea fi disponibil începând din martie-aprilie. Studiul implică UCLH, diferite alte spitale britanice și o rețea de 100 de centre din întreaga lume.

Protecția imediată pe care medicamentul o promite, ar putea juca un rol fundamental în reducerea impactului virusului, până când toată lumea va fi vaccinată, relatează ziarul britanic. “Avantajul acestui medicament este că îți oferă anticorpi imediat.

Vom putea să le spunem participanților la experiment, care au fost expuși: “da, poți primi vaccinul”, dar nu îi vom putea asigura că îi va proteja de boală, pentru că acum este târziu: vaccinurile actuale nu conferă imunitate înainte de o lună”, explică Catherine Houlihan, virusolog la UCLH. (Rador)