Evenimentul Zilei > International > Marea Britanie așteaptă raportul Pentagonului, pentru a lua o decizie importantă. Se va confirma existența extratereștrilor?
Marea Britanie așteaptă raportul Pentagonului, pentru a lua o decizie importantă. Se va confirma existența extratereștrilor?

Marea Britanie așteaptă raportul Pentagonului, pentru a lua o decizie importantă. Se va confirma existența extratereștrilor?

Întreaga lume, inclusiv reprezentanții Apărării din Marea Britanie, așteaptă raportul ce va fi desecretizat de Pentagon, la data de 1 iunie, în privința OZN-urilor.

În Marea Britanie ar putea fi reînviat un departament care a funcționat în cadrul Ministerului Apărării și în trecut și care se ocupa cu detectarea OZN-urilor. El ar putea să fie resuscitat în cazul în care oficialii americani de la Pentagon prezintă dovezi promițătoare legate de existența obiectelor zburătoare neidentificate.

Raportul Pentagonului, legat de existența OZN-urilor, așteptat cu mare interes

Este așteptat cu nerăbdare celebrul raport care va fi declasificat de Pentagon la data de 1 iunie. Mai ales că, în ultima perioadă, discuțiile pe tema existenței extratereștrilor s-au amplificat. Și nu cu teorii ale celor pasionați de acest subiect, ci de afirmații ale unor înalți oficiali. Unul dintre aceștia, fostul președinte al SUA, Barack Obama, a spus recent că știe mai multe decât poate să facă public.

Pe de altă parte a recunoscut că ă SUA au imagini cu OZN-uri pe care oamenii de știință și armata „nu le pot explica”.

Ce decizie vor lua oficialii din Marea Britanie

Raportul respectiv va dezvăluit practic concluziile trase de Armata Americană în privința apariției OZN-urilor, după cum anunță jurnaliștii britanici de la Express. 

Nicio agenție guvernamentală din Marea Britanie nu a mai monitorizat obiectele zburătoare neidentificate, din anul 2009, atunci când departamentul specializat în OZN-uri a fost desființat.

„Cred că, dacă ar exista suficiente dovezi care să sugereze că există ceva concret, dovezi, ar trebui să monitorizăm la fel de bine ca SUA. Bineînțeles, ne-am gândi să reactivăm acel departament”, a spus o sursă din cadrul Ministerului Apărării britanic. Indiciile care vorbesc despre renașterea departamentului, urmează arată ceea ce crede un fost membru al Ministerului Apărării. Potrivit căruia, raportul Pentagonului „ne va da în cele din urmă niște răspunsuri cu privire la aceste fenomene”, mai informează sursa citată.

„Au existat câteva scurgeri interesante de informații”

Nick Pope, omul care a investigat cazurile de apariție a OZN-urilor, pentru Guvernul britanic, în anii 1990, a declarat: „Indiferent cu ce ne-am ocupa, ne dăm seama că asta este o problemă serioasă ce ține de apărare și de securitate națională”.

El a adăugat: „Acest raport care va merge la Congres va fi o analiză adecvată a informațiilor despre fenomen. De-a lungul timpului au existat câteva scurgeri interesante de informații. Se pare că ideea existenței extratereștrilor nu a fost ignorată. ”