Roman Abramovici (51 de ani) vrea să se despartă de Chelsea Londra, echipa în care a investit câteva averi în ultimii 15 ani.

Cere o sumă fabuloasă

Informația a fost lansată, ieri de publicația Sunday Times, care notează că rusul cere suma de 2,2 miliarde de euro pentru clubul „alb-albastru”. Un motiv care a dus la această decizie este legat de problemele pe care miliardarul le-a avut cu viza de intrare în Marea Britanie. Se pare că autoritățile din Insulă l-au inclus pe o „listă neagră”, care mai cuprinde și alți oligarhi apropiați de președintele Vladimir Putin. Astfel că o procedură banală s-a complicat foarte tare.

Deocamdată nu există un cumpărător, iar Abramovici așteaptă oferte pentru a face o tranzacție de mari dimensiuni. Rusul a cumpărat clubul, în 2003, și a plătit „doar” 140 de milioane de lire sterline. Se spune că miliardarul a fost sedus în primăvara acelui an de partida Manchester United – Real Madrid (scor 4-3), din Liga Campionilor și și-a dorit și el o echipă care să evolueze la nivelul cel mai înalt.

 

A câștigat Liga Campionilor

În câțiva ani, investițiile de sute de milioane de euro au dat rezultate. Londonezii aveau un singur titlu în palmares, cel cucerit în 1955, iar în „era Abramovici” au devenit campioni în 2005, 2006, 2010, 2015 și 2017. De asemenea, Chelsea a îndeplinit marele vis al patronului și a câștigat Liga Campionilor în sezonul 2011 – 2012 (1-1 și 4-3 după executarea loviturilor de departajare, cu Bayern Munchen), după ce pierduse finala disputată în stagiunea 2007 – 2008 (1-1 și 5-6 la penalty-uri, cu Manchester United).