Mare atenţei! WhatsApp va fi incompatibil cu anumite smartphone-uri Android începând cu 2021

Mare atenţei! WhatsApp va fi incompatibil cu anumite smartphone-uri Android începând cu 2021 Sursa foto. EVZ

WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații pentru smartphone la nivel global, nu va mai funcţiona pe anumite smartphone-uri începând cu 2021.

WhatsApp nu va mai funcționa pe unele smartphone-uri Android și iPhone datorită actualizărilor atât a sistemelor de operare, cât și a aplicațiilor pentru a fi la zi.

Care sunt dispozitivele incompatibile cu aplicația de mesagerie începând din 2021

Aplicația de mesagerie WhatsApp nu va mai fi compatibilă cu o serie de iPhone-uri și de smartphone-uri Android începând cu anul 2021 din cauza unor update-uri de soft. Aşadar, pentru început, toate iPhone-urile care nu au cel puțin iOS 9 vor rămâne fără aplicație. Adică, toate modelele iPhone 4 și anterioare. Modelele 4S, 5, 5S, 5C, 6 și 6S vor trebui să își actualizeze sistemul de operare la iOS 9 sau o versiune ulterioară pentru a putea continua să utilizeze WhatsApp.

În cazul 6S, 6S Plus și prima generație iPhone SE, acestea sunt ultimele care acceptă cea mai recentă versiune a sistemului, iOS 14

Acest lucru înseamnă că nu va mai putea fi folosit pe modele precum HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr sau Samsung Galaxy S2. Anumite persoane vor putea să mai folosească aceste telefoane vechi dacă sistemele lor de operare au primit un patch sau un update. Însă dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci singura modalitate de folosire a WhatsApp este achiziția unui smartphone nou.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceste iPhone-uri rămân fără WhatsApp

Telefoanele iPhone pe care nu va mai funcționa Whatsapp din 2021 Toate iPhone-urile care nu suportă sistemul de operare iOS 9 nu vor mai putea rula WhatsApp. Acest lucru înseamnă modelele iPhone 4 dar şi cele mai vechi.

Cei care dețin modele iPhone 4S, 5, 5S, 6 și 6S trebuie să facă update la sistemul de operare astfel încât să ajungă la iOS 9 sau la o versiune mai modernă pentru a putea folosi în continuare WhatsApp. Modelele iPhone 6, 6S, 6S Plus și prima generație de iPhone SE vor suporta iOS 14, cea mai nouă versiune a sistemului de operare.

Cum afli versiunea sistemului de operare

Pentru început, trebuie să afaţi ce versiunea de software aveţi pe dispozitiv. Posesorii de telefoane Android trebuie să intre în meniul Setări, iar acolo să selecteze About System sau About Device pentru a afla care este versiunea sistemului lor de operare. Pentru utilizatorii de iPhone trebuie accesat meniul Settings, iar de aici trebuie accesată opțiunea General, iar de acolo trebuie selectat Information, scrie entrepreneur.