Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu s-a hotărât. „Vom face plângere la Parchetul General”
Marcel Ciolacu s-a hotărât. „Vom face plângere la Parchetul General”

Marcel Ciolacu s-a hotărât. „Vom face plângere la Parchetul General”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a afirmat, joi, că intenționează să depună o plângere penală împotriva reprezentantului USR, Clotilde Armand în contextul scandalului de la Sectorul 1.

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai spus că are cunoștință că la alegerile locale, care au vut loc pe 27 septembrie 2020, au fost „zeci de încălcări” ale legislaţiei electorale.

„Oricum, e curios. Unde a câştigat PNL, se acceptă renumărarea, unde depune PSD solicitare, nu se acceptă. E destul de curios.

Dar ştim ca azi noapte n-au dat nicio Ordonanţă să desfiinţeze instanţele de judecată. Sunt zeci de încălcări. Am şi spus: aceste decizii au fost luate de preşedinte.

Cum se poate ca într-o cameră să fie observatori numai de la un partid politic şi candidatul unui partid politic şi preşedintele Biroului Electoral şi să nu fie niciun reprezentant? Şi ce au făcut acolo? Să ne explice.

Am înţeles că a fost o renumărare, să ne arate procesul verbal de renumărare semnat de toţi membrii Biroului Electoral”, a declarat Ciolacu la sediul PSD.

Ciolacu, atac la Clotilde Armand

În legătură cu o eventuală plângere către Parchet, Marcel Ciolacu a spus: „Categoric că vom face plângere la Parchetul General„.

„Am văzut că doamna candidat al USR are o singura problemă – de ce a existat acea cameră, în toată clădirea au fost camere şi preşedintele BEC a dispus acoperirea lor”, a adăugat liderul PSD.

Președintele social-democrat a mai spus că se vor lua o serie de decizii după ce se va întâlni cu reprezentanţi ai conducerii PSD şi cu avocaţii.

Dan Tudorache solicită BEC reluarea alegerilor

Primarul Dan Tudorache a anunţat, joi, că va cere BEC reluarea alegerilor locale în Sectorul 1, pe motiv de fraudă, susţinând că s-a scos un sac cu voturi din camera de depozitare de la Biroul Electoral, deşi acest lucru nu este permis.

„Tot Biroul Electoral de Sector este împânzit de camere. Singura cameră care funcţionează e acolo unde sunt depozitaţi sacii. Deci, toate celelalte camere au fost acoperite cu hârtie. Din ordinul cui? De ce? Nu vrem să fie totul transparent?

Deci, din acea cameră, singura unde se putea monitoriza, au fost scoşi sacii, nu era voie să fie scoşi sacii, indiferent dacă era pe timpul zilei sau pe timpul nopţii.

Deci, atât timp cât ai scos acel sac din acea cameră, singura cameră monitorizată, eu zic că este fraudarea alegerilor. (…) Ce renumărare? E bătaie de joc. (…) Reluarea alegerilor, deci nu trebuiau să scoată acel sac.

De ce mai renumăr? Ce să mai renumăr? Ştiu eu ce au făcut ei afară, atât timp cât reprezentantul meu nu ştia de aceasta procedură?’, a afirmat Tudorache, la sediul Biroului Electoral al Sectorului 1, potrivit agerpres.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.