Ion Chicu a organizat o nuntă pentru fiul său, la un restaurant de lux din Ialoveni, scrie presa de peste Prut, în condițiile în care în Republica Moldova nunțile nu se mai pot organiza din cauza pandemiei provocată de virusul chinezesc.

Maia Sandu, fost premier al Republicii Moldova, și lider al unui partid de opoziție, a anunțat că va depune plângere penală împotriva premierului Chicu. „Oamenii mor, dar prim-ministrul lui Dodon face nuntă. Nedreptatea și nerușinarea prim-ministrului lui Dodon întrec orice măsură.

Prim-ministrul a hotărât în august că toți oamenii care vor face nunți sau cumetrii vor fi pedepsiți și vor fi obligați să plătească amenzi mari sau chiar să facă închisoare. Tot el vorbea la televizor în bătaie de joc despre toți cei care măcar s-au gândit să facă ceremonii. Însă lui i se poate?! A făcut nuntă mare și a încalcat hotărârea semnată de el, regulile situației de urgență și propriile cuvinte. Ce vrea să arate oamenilor prim-ministrul cu asta?

Că e mai presus de lege? Că-și poate bate joc de lege și de oameni fără să pățească nimic? Că el poate face ce vrea în țara asta, în timp ce oamenii simpli rămân fără lucru, nu-și văd familiile, trăiesc de pe o zi pe alta?”, a precizat Maia Sandu, care a mai adăugat că va depune plângere la Procuratura Generală a Republicii Moldova, pentru nerespectarea legilor, și sfidarea acestora. Totodată, Maia Sandu a mai precizat că va cere Poliției Naționale să aplice legea și să dispună amendarea lui Chicu.

De menționat că la sfârșitul lunii iunie, prim-ministrul Chicu a precizat la un post privat de televiziune că va fi socru mare și că va urma să joace la nunta fiului său, dar că cel mai probabil o va amâna.

„Nunta este planificată pentru sfârșitul verii. Vom vedea ce va fi, dar eu înțeleg că va trebui să o amân pentru că oricum nu va pleca această pandemie. Imaginați-vă că faci o mare petrecere, iar peste trei zile invitații tăi stau la Spitalul «Toma Ciorbă». Cine vei fi după aceasta?”, spunea Chicu.

Nunta a avut loc la finalul săptămânii trecute, zona fiind păzită de agenții de securitate angajați special pentru acest eveniment.