Evenimentul ZileiPoliticaMarcel Ciolacu amenință cu CCR-ul. Răspunsul lui Ludovic Orban

Marcel Ciolacu amenință cu CCR-ul. Răspunsul lui Ludovic Orban

Marcel Ciolacu amenință cu CCR-ul. Răspunsul lui Ludovic Orban
Guvernul Orban și-a asumat joi în fața Parlamentului, răspunderea pentru trei proiecte de lege. Două dintre ele nu sunt pe placul pesediștilor, motiv pentru care vor fi contestate la Curtea Costituțională a României. 

Executivul PNL și-a asumat răspunderea în fața legislativului pe proiectele de lege cu privire la amânarea majorării vechimii pentru intrarea la magistratură, reglementarea unor măsuri în domeniul transportului de persoane și plafoanele bugetare pentru anul viitor.

Două dintre proiectele de lege au intrat în vizorul social-democraților, în special cea cu privire la vechimea pentru intrarea la magistratură.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nouă ni se pare un conflict juridic. Atâta timp câte o lege există în dezbatere în Parlament, ea să fie asumată de către guvern! Am dedus că dorește să vină și cu asumare pe bugetul de stat. Este cea mai importantă lege anuală și ne menținem părerea că trebuie să vină cu ea în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu, liderul interimar al social-democraților.

Ludovic Orban invocă „jocul baronilor roșii”

În opinia lui Orban, sistemul judiciar și accesul cetățenilor la actul de justiție ar fi grav afectate dacă executivul nu și-ar fi asumat răspunderea asupra proiectului cu privire la vechimea pentru intrarea în magistratură. Mai mult, șeful guvernului spune că atacarea la CCR a pesediștilor este doar o formă de tergiversare a intrării în vigoare a proiectelor lege.

„PSD, atacând la Curtea Constituțională, nu face altceva decât să facă în continuare jocul baronilor roşii şi al firmelor care nu vor să se adapteze la exigențele de transport”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Rador.


Accesează: