Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu a dezvăluit cum s-a semnat contractul pentru construirea podului din Brăila
Marcel Ciolacu a dezvăluit cum s-a semnat contractul pentru construirea podului din Brăila

Marcel Ciolacu a dezvăluit cum s-a semnat contractul pentru construirea podului din Brăila

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a vorbit, la Brăila, alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și europarlamentarul PSD Mihai Tudose, vicepreședinte al PSD, despre în care s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția podului suspendat peste Dunăre.

Marcel Ciolacu, liderul social-democraților a vizitat şantierul podului suspendat peste Dunăre, o întâmplare petrecută la schimbarea din funcție a fostul premier social-democrat Mihai Tudose.

Declarațiile făcute de Marcel Ciolacu, liderul PSD, la șantierul podului peste Dunăre

„Sunt ferm convins, cel puțin presa locală, că v-ați săturat de politicienii care vin în pelerinaj la acest pod. Eu o să vă povestesc ce știu eu de realizarea acestul pod”, a spus Marcel Ciolacu.

„Știți cea mai mare greșeală pe care a făcut-o, din punctul meu de vedere, Partidul Social Democrat, a fost ședința când s-a hotărât ca domnul Grindeanu să nu mai fie prim-ministru, să fie domnul Tudose de data aceasta prim-ministru, dânsul având inspirația să mă ia și pe mine vicepremier! După câteva luni, cred că au fost egale lunile de mandat între dumneavoastră și domnul Grindeanu, am fost chemați de conducerea superioară de partid, înfierați proletar și am înțeles mesajul atât eu, cât și colegul meu Mihai.

Amândoi ne-am urcat în mașină să plecăm spre Guvern, să luăm pozele copiilor și ficusul. Cu adevărat, în drum spre Guvern, fără să știe nimeni, am făcut o deviere aranjată cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe, la Ministerul Transporturilor, unde în ultimele ore de mandat ale lui Mihai Tudose s-a semnat contractul de la acest pod la care cu toții acum venim în pelerinaj”, a mai afirmat Ciolacu.

Liderul PSD, contra majorării taxelor și impozitelor

Pe de altă parte, în urmă cu două zile, Marcel Ciolacu a oferit asigurări că taxele și impozitele din România nu se vor majora, având în vedere circumstanțele economice actuale, când țara noastră se confruntă cu o criză încurajată constant de războiul din Ucraina. Optimizarea fiscală ce urmează să fie făcută de guvernanți presupune realizarea unor modificări acolo unde au fost semnalate discrepanțe din partea experților, însă cu reducerea costurilor în alte părți.

„În situații de criză, nu se majorează impozitele, deci nu se vor majora nici în România, nici nu vor fi introduse altele”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, întrebat de jurnaliști, joi, despre modificarea Codului Fiscal.

Simțindu-se presat, oficialul social-democrat a schimbat subiectul, precizând că dorește să-i mulțumească șefului Guvernului din Portugalia, primit de către Nicolae Ciucă la Palatul Victoria joi, pentru sprijinul exprimat României în contextul aderării la Spațiul Schengen.

„Eu, în primul rând, vreau să-i mulțumesc premierului Portugaliei pentru susținerea pentru intrarea în Spațiul Schengen și pentu tot suportul – și militar – arătat acum României”, a spus Ciolacu.