Maramureș: Adolescent de 16 ani, reținut după ce a tras cu o armă air-soft asupra unei persoane

Maramureș: Adolescent de 16 ani, reținut după ce a tras cu o armă air-soft asupra unei persoane Poliția anchetează moartea unui bărbat descoperit la Constanța Sursa foto: IPJ Constanța

Distracția de a trage cu o armă de tip airsoft i-a costat scump pe patru tineri din județul Maramureș. Pentru unul dintre ei, procurorii au dispus măsura arestului preventiv.

Adolescent de 16 ani din Maramureș, reținut pentru violență

Autoritățile din Maramureș, Sighetu Marmației au reținut un adolescent de 16 ani pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și lovire sau alte violențe. Polițiștii au fost solicitați în noaptea de sâmbătă spre duminică pe strada Făget din Sigetu Marmației, unde mai multe persoane neidentificate au tras mai multe focuri cu o armă de tip airsoft asupra unui autoturism.

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani au reușit să distrugă luneta, unul din geamurile laterale și parbrizul autoturismului. Deplasați la fața locului polițiștii au depistat că adolescenții au recurs la violențe asupra unei persoane pe care au agresat-o cu spray iritant lacrimogen. Oamenii legii au stabilit că agresorii sunt din Maramures, Sighetu Marmației, Câmpulung, Tisa și Rozavlea.

Poliția

Sursa foto: Arhiva EvZ

Adolescentul a fost reținut pentru 30 de zile

„Din verificările efectuate a reieșit faptul că, persoanele necunoscute ar fi agresat fizic și ar fi folosit asupra persoanei vătămate spray iritant lacrimogen. Polițiștii au identificat persoanele implicate în eveniment ca fiind patru tineri, cu vârste între 16 și 19 ani, din Sighetu Marmației, Câmpulung la Tisa și Rozavlea”, a transmis, duminică, IPJ Maramureș.

Ne puteți urmări și pe Google News

În baza probelor adunate de la locul faptei, față de adolescentul de 16 ani, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore. Tânărul a fost adus în fața instanței de judecată, iar magistrații au dispus măsura prelungirii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, timp în care polițiștii vor continua cercetările.

Tânăr din Maramureș, reținut 30 de zile pentru violențe

Sursa Foto- Dreamstime

Cazul din Maramureș, al doilea în decurs de câteva zile

Cazul de astăzi vine la doar câteva zile distanță după un altul similar petrecut în Capitală. Joi, 10 aprilie, trei persoane, printre care și o minoră de 16 ani, au fost reținute pentru 24 de ore, după ce tânărul de 19 ani ar fi tras cu un pistol airsoft cu bile de cauciuc, aspura unei persoane de 20 de ani.

Tinerii din Capitală au fost reținuți miercuri, 10 aprilie și urmează să fie cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice precum și mărturie mincinoasă. Iniția, cele două tinere, de 16 respectiv 19 ani, au luat vina asupra lor, însă polițitșii și-au dat seama că, de fapt, agresorul este bărbatul de 19 ani, scrie B1tv.