Editura Evenimentul si Capital

Manual incărcat de „corectitudine politică”. Elevii de clasa a V-a vor învăța de cinci ori mai multe despre Islam decât despre Creștinism

Manual clasa a V-a - coperta fata
Autor: | | 45 Comentarii | 14026 Vizualizari

Manualele studiate de EVZ sunt elaborate conform ordinelor date de ministrul Educației. Noua programă școlară a fost elaborată în spiritul „Corectitudinii politice”

Din cauza întârzierii tipăririi manualelor pentru clasa a V-a, abia acum am avut ocazia să le răsfoim, dar nu în varianta pe hârtie, ci în cea digitală. Absolut lucru obișnuit în învățământul românesc, am dat imediat peste niște surprize care ar merita explicații din partea celor ce hotărăsc ce trebuie să învețe copiii noștri.

Șapte alternative

Pe site-ul Ministerului Educației Naționale sunt nu mai puțin de șapte manuale alternative de istorie pentru clasa a V-a în care „Creștinismul” este tratat ca ruda săracă și urâtă a Imperiului Roman, iar „Islamul” se lăfăie într-un capitol numai al lui.

Toată această nebunie se trage de la noile programe școlare pentru gimnaziu, aprobate prin ordinul de ministru 3393 din 28.02.2017, publicate în Monitorul Oficial nr. 164bis/07.03.2017.

Deci, ce prevede noua programă pentru istoria de clasa a V-a? Legat de subiectul nostru, la „Conținuturi” în domeniul „Lumea romană” este trecut, ultimul la studii de caz, „Creștinismul”, după „Orașul și monumentele publice (forul, apeductele, termele etc.)”, „Colosseum și gladiatorii”, „Pompei”, „Armata romană” și „Zeii romanilor. Templele”. Drept urmare manualele alocă doar o amărâtă de pagină creștinismului, cu o singură excepție unde am găsit două file.

În schimb, există un capitol distinct „Civilizația islamică”, unde este prevăzut ca elevii să învețe „Apariția Islamului; credinta musulmană; expansiunea militară și culturală a Islamului”. Manualele acreditate de Ministerul Educației Naționale, da, așa se numește, „Naționale”, alocă Islamului între patru și șapte pagini.

Trebuie precizat că cele șapte manuale au fost aprobate prin ordinul ministrului Educației Naționale nr. 4864 din 06.09.2017 în urma evaluării, și este realizat în conformitate cu programa școlară aprobată prin O.M. nr.3393 din 28.02.2017.

„Accentul este pus pe diversitate și pe acceptarea și valorizarea acesteia”

O explicație a favorizării Islamului în fața Creștinismului o găsim tot în Programă unde stă scris că „În ciclul gimnazial (disciplina istorie – n.red.) își asumă să stimuleze asumarea multiculturalității și a perspectivelor multiple”, dar și „formarea unor mecanisme intelectuale care să prevină apariția de stereotipii, să combată discriminarea și xenofobia”. Toate bune și frumoase neam spus, asta este, experții noștri au făcut un manual ideologizat, conform cu ceea ce progresiștii numesc și cultivă: „Corectitudinea politică”. Citind mai departe în programă a devenit clar că nu ne-am înșelat: „La nivelul elementelor atitudinal-valorice, accentul este pus pe diversitate (culturală, socială, politică, de gen etc) și pe acceptarea și valorizarea pozitivă a acesteia. Diversitatea definește lumea contemporană, iar înțelegerea , acceptarea și valorizarea diferențe lor sunt fundamentale pentru dobândirea competențelor sociale și de comunicare, cu un rol semnificativ în evoluția ulterioară a elevilor. O parte din conținuturile propuse răspund direct acestei zone de interes prin abordarea unor teme controversate și sensibile, a unor teme legate de diversitatea culturală și/sau religioasă”

Cum îl întâmpină unul dintre cele șapte manuale pe copilul român pus pe învățat despre Islam

Sub titlul „O călătorie către civilizație”, elevul dintr-a cincea este întâmpinat cu următorul text:

„Salut! Sunt manualul tău de istorie din clasa a V-a! Anul trecut, în clasa a IV-a, ai învățat despre comunitatea locală și națională, despre popoare de ieri și de azi, despre evenimente și personalități din istoria României și a Europei. Acum te invit la o călătorie pe cărările istoriei, din Africa, prin Europa și până în îndepărtatul Orient. Vei porni din lumea oamenilor preistorici și vei ajunge până în Evul Mediu. Vei descoperi cum trăiau oamenii în trecut, care au fost credințele lor, ce au creat și ce au lăsat moștenire lumii moderne. Vei putea să înțelegi astfel că istoria influențează și în prezent viața în societate. Să pornim la drum!”.

Tot ce scrie într-un manual de Istorie de a V-a despre Creștinism

Iată, spre exemplificare, tot ce află un copil în prima clasă de gimnaziu despre credința părinților și strămoșilor lui. E drept că într-unul din manuale am găsit și o întrebare ajutătoare, care sună fix așa: „Care este zeul creștinilor?”, iar în altul am dat peste un îndemn ca elevul să-și completeze cunoștințele despre Creștinism cu cele de la disciplina „Religie”, care este opțională. Ca să nu mai spunem, în acest ultim caz, că poate un fecior de tătar din Dobrogea ar dori să afle și despre Iisus cam cât a aflat din manual despre Mahomed.

Întemeierea religiei creștine

Religia creștină sau creștinismul a apărut la începutul mileniului I în Palestina, teritoriu locuit de evrei, aflat la vremea respectivă sub stăpânire romană. Întemeierea acestei religii monoteiste i se datorează lui Iisus Hristos, care s-a născut la Betleem și a crescut într-un mic oraș, numit Nazaret, din regiunea Galileea. Viața sa este cunoscută pe baza Bibliei creștine (Noul Testament). La vârsta de 30 de ani, Iisus a fost botezat în apa râului Iordan de Ioan Botezătorul, apoi a început să predice noua credință în Dumnezeu. Cei doisprezece apostoli au contribuit la răspândirea creștinismului pe teritoriul Imperiului Roman.

Cresc pensiile, de la 1 martie! Este OFICIAL! Care sunt pensionarii ce vor primi BANI mai multi

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:37 KOVESI insistă și declanșează RĂZBOIUL cu Adina FLOREA. Amănunte INCENDIARE 16:20 6 ANI DE ÎNCHISOARE pentru Kovesi, BOMBA ANILOR în Justiţie! Breaking news în România 16:18 BREAKING NEWS. Ce LOVITURĂ pentru KOVESI!... A venit de unde se AȘTEPTA MAI PUȚIN 16:14 BREAKING NEWS: Laura Codruța Kovesi este DĂRÂMATĂ! Chris Terhes, despre candidatura lui Kovesi: Nu este eligibilă! 12:57 VINE APOCALIPSA pentru Dragnea: PSD, în CĂDERE liberă din cauza lui Kovesi! Dezvăluiri în „Telefonul de la ora 9” 11:29 Kovesi și fuga de marile procese de la Înalta Curte. Comentariu de Simona Ionescu 11:29 DE CE este ROMÂNIA ASTFEL? Cazul Kovesi din perspectiva imposturii. Editorial de Dan Andronic 11:20 BREAKING NEWS. Avem NUMELE ZIARISTEI care a fost DATĂ AFARĂ de Sebastian GHIȚĂ la cererea Laurei Codruța KOVESI 11:12 Kovesi, TRĂDATĂ de Traian Băsescu: „Dacă atât a dus-o capul!” 10:20 Kovesi, fără SPP și salon oficial. FOTOGRAFIA care spune TOTUL despre fosta șefă a DNA 09:24 Fosta șefă a DNA, vizată în 19 dosare la Parchetul General 08:30 Aducerea lui Nicolae Popa în țară – parte dintr-o mai amplă Operațiune politico-mafiotă. România lui Cristoiu 08:27 IMAGINI EXPLOZIVE cu Laura KOVESI. UNDE a fost SURPRINSĂ înainte de ZBORUL în JAKARTA. Breaking news 07:20 Sebastian Ghiță o ÎNFUNDĂ pe Kovesi în propriile minciuni: „Kovesi a avut nevoie de bani în plus și mi-a cerut.” 07:11 Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi A FOST IMPLICATĂ în aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. DEZVĂLUIRI ŞOCANTE ale fostului preşedinte Traian Băsescu 21:41 News alert: TOADER îi va ALEGE lui KOVESI subalternul, dacă va câștiga postul. „Trimit propunerile la Bruxelles!” 20:40 Nicolae Popa aruncă BOMBA despre extrădarea sa: „Traian Băsescu a fost implicat! Să plătească și el și Kovesi!” AMĂNUNTE INCENDIARE 18:03 Un politician important detonează BOMBA în STATUL PARALEL: „Coldea planifica și dădea comanda, iar Kovesi executa.” 23:12 Ce spune Poliția Română despre dosarul anti-Kovesi 11:20 BREAKING NEWS. TOADER, lovitură DECISIVĂ pentru KOVESI. Fosta șefă a DNA nu se aștepta la AȘA CEVA!