CUTREMUR guvernamental de proporții: PSD i-a retras sprijinul politic premierului Grindeanu. Miniștrii au demisionat în bloc. Premierul NU vrea să demisioneze și a cerut DEMISIA LUI DRAGNEA ÎN SCHIMBUL PLECĂRII sale de la Palatul Victoria LIVE TEXT

La noua şedinţă a Comitetului Naţional al PSD, social-democraţii vor discuta cu partenerii din ALDE despre propunerea de premier, care mai departe va fi înaintată preşedintelui Klaus Iohannis.

„Mâine vom avea o şedinţă a CExN din nou ca să discutăm împreună cu colegii din ALDE despre propunerea de premier care să fie înaintată preşedintelui Iohannis”, a spus Dragnea miercuri seara, după care i-a lămurit pe jurnaliştii care i-au transmis că Sorin Grindeanu este încă în funcţie.

Grindeanu: „Nu îmi dau demisia”. Premierul SUNĂ ADUNAREA pentru susținătorii săi

„Sper ca Sorin Grindeanu să nu se agaţe de această procedură, nu mai are Guvern. Am mai adoptat o decizie la sugestia unor colegi. S-a decis ca orice membru PSD care ar intra într-un Guvern care nu mai are susţinerea PSD să îşi piardă calitatea de membru. Discutăm de un Cabinet care nu mai are membri, de un prim-ministru care sper să ia act de deciziile politice adoptate de forurile statutare care i-au dat sprijin”, a mai spus Dragnea.

Dragnea vs. Grindeanu. Tudorel Toader I-A RĂSPUNS enigmatic LIDERULUI PSD: „Sunt ministrul Justiției, astăzi, încă…”

 

Liderul PSD a clarificat şi scenariul conform căruia Sorin Grindeanu ar putea veni cu alte propuneri de miniştri pe care să le înainteze preşedintelui Iohannis: „Un prim-ministru e legitim cât timp are sprijinul politic al formaţiunilor care l-au votat.”

„Înainte de conferinţa de presă (n.r. – susţinută miercuri seara) am stat 10 minute şi am am redactat o adresă oficială către preşedintele Iohannis, o trimitem în noaptea asta sau mâine dimineaţă la prima oră, în care îl informăm oficial despre deciziile luate şi propunerile noastre ulterioare.

Dincolo de dreptul nostru legitim de a adopta aceste decziii, care sunt similare celor luate când s-a format actualul Guvern, aveam obligaţia să facem această evaluare, să luăm măsuri care să ne ajute să beneficiem cu toţii de prevederile programului de guvernare”, a continuat Dragnea.

„Sper ca şi Sorin Grindeanu să înţeleagă lucrul ăsta. Sunt convins că şi preşedintele Iohannis va avea o abordare foarte înţeleaptă. Mâine se poate închide acest subiect, dacă vor fi consultări la Cotroceni. În ceea ce priveşte condiţionarea preşedintelui Iohannis, e o abordare incorectă şi necinstită din partea domnului Grindeanu. Preşedintele României nu poate fi condiţionat. Sper că e un joc din care trebuie să iasă. Domnul Iohannis nu cred că nu va ţine seama de o propunere a coaliţiei. Sunt convins că am deşăşit perioada de după alegeri. Şi preşedintele Iohannis, ca şi noi, nu intenţionează să genereze o criză politică”, a încheiat Dragnea.