Conform digi24.ro, este vorba despre cea mai mare reţea de evaziune fiscală din domeniul alimentar din România.

În fruntea ei s-a aflat afaceristul libanez, Rami Ghaziri, supranumit şi Regele Puilor, acuzat de DNA că a scos milioane de euro din ţară printr-un offshore din Panama.

Banii ajungeau într-un cont din Liban, controlat chiar de familie. Acel offshore folosit de libanez este înregistrat de renumita firmă de avocatură a bogaţilor lumii, Mossack Fonseca.

Rami Ghaziri a fost ajutat de zece persoane pentru a organiza reţeaua de evaziune fiscală în domeniul alimentar.

Omul de afaceri libanez a fost arestat în 2013, în al patrulea dosar deschis de DNA pe numele său, dosar cunoscut sub numele Mafia alimentară din România.

„Modul de utilizare în fapt a sumelor de bani obţinute din rambursarea ilegală de TVA prin transferul periodic al acestora în contul DAVANA HOLDINGS SA din Panama, deschis la LEBANON & GULF BANK LGB BEIRUT, urmat de întoarcerea banilor în România sau în conturi personale din străinătate, prin plata din acest cont cu titlu de "salarii la negru", unor manageri ai SC AVICOLA CREVEDIA SA, majoritatea de naţionalitate libaneză. (…) Folosirea DAVANA HOLDINGS SA Panama pentru externalizarea unor sume de bani din contul SC AVICOLA CREVEDIA SA este uzitat de inculpaţi din anul 2006, de la preluarea societăţii", se arată în rechizitoriul DNA.