Evenimentul Zilei > Politica > Manevra lui Ciolacu. Cum poate fi amânată Legea Bugetului la Parlament
Manevra lui Ciolacu. Cum poate fi amânată Legea Bugetului la Parlament

Manevra lui Ciolacu. Cum poate fi amânată Legea Bugetului la Parlament

Asumarea răspunderii în Parlament pe Legea bugetului se dovedește a fi o adevărată aventură pentru Guvernul Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, nu se grăbește câtuși de puțin și anunță că nici măcar nu s-a uitat pe buget.

Președintele-interimar al PSD a convocat Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului pentru miercuri, ora 15.00. Tema o reprezintă discuțiile pe marginea asumării răspunderii Guvernului pe proiectul de buget.

Însă, Ciolacu susține că mai sunt chestiuni de clarificat, iar în acest sens va avea o serie de discuții cu preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu.

„Nu am apucat să ne uităm pe buget. Am o echipă de economişti”, declară Marcel Ciolacu, citat de DCnews, afirmație cu care dă de înțeles că, pentru el, Legea bugetului de stat pe 2020 nu reprezintă o prioritate.

„Am convocat Biroul permanent reunit pentru ora 15.00, urmând să vorbesc cu domnul Meleşcanu. Să vedem calendarul, cam câte zile doresc parlamentarii pentru depunerea amendamentelor”. Afirmația lui Marcel Ciolacu este completată de precizarea că, „într-o democraţie, se creează un precedent destul de periculos”. Perioada de depunere a amendamentelor la Legea bugetelor nu are niciun fel de restricție, dar o decizie finală va fi luată după discuțiile din cadrul Birourilor permanente reunite.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu declară că a convocat CEx al PSD pentru a decide dacă partidul depune o moțiune de cenzură după anunțul liberalilor referitor la asumarea răspunderii guvernamentale pe Legea bugetului.

„Nu este nimic exclus și cred că ar fi cea mai stufoasă moțiune de cenzură din istorie. Dar, în acest moment, matematic vorbind, există o majoritate… În primul rând, să vedem forma. O să analizăm în detaliu, să vedem ce cuprinde Legea bugetului”, a declarat Ciolacu.