Evenimentul Zilei > Social > Mâncare la cazan, gătită de un Chef american
Mâncare la cazan, gătită de un Chef american

Mâncare la cazan, gătită de un Chef american

Persoanele defavorizate din Sectorul 2 s-au bucurat, ieri, de o tocăniță italienească gătită de o celebră bucătăreasă din Statele Unite ale Americii

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a organizat, ieri, împreună cu Asociația de Ajutor Social Marathon un prânz cald pentru persoanele cu risc social din Sectorul 2 al Capitalei. Bucătarul a fost Chef Cathy Whims, o celebră bucătăreasă din SUA, care a pregătit o delicioasă tocăniță italienească de vită, o ciorbă de legume și o salată americană de varză.

La sfârșit, o gogoașă americană

Zeci de persoane defavorizate s-au strâns ieri în fața Cantinei Marathon din Sectorul 2, încă de la orele 11.00, așa cum o fac în fiecare zi, în ciuda faptului că prânzul se servește la orele 12.00. Din fericire, chiar dacă a fost aglomerație, toată lumea s-a putut bucura de prânz, iar pe lângă nevoia unei mese calde, bucureștenii au avut parte și de o surpriză, când la sfâșitul mesei au primit și un desert apetisant, constând într-o celebră gogoașă americană, glazurată.


FOTO:Bătrânii așteaptă cu sufletul la gură deschiderea cantinei„Vin aproape în fiecare zi la această cantină. Nu știu ce m-aș fi făcut fără aceste mese gratuite. Cred că aș fi murit de foame. Sunt pensionată pe caz de boală și am o pensie de aproape 400 de lei, bani care îmi ajung doar pentru medicamente și câteva pâini. Și pe lângă faptul că este o mâncare caldă, în fiecare zi este delcioasă, iar personalul se poartă frumos cu noi și este tot timpul curat”, ne-a spus Mariana Iosef, 52 de ani.

„N-avem pretenții, la ce gol avem în stomac”

„Normal că e bună tocănița asta. Niciodată n-am mai gustat ceva atât de bun. Dar credeți că ne mai uităm noi în farfurii când venim aici?! Mâncare să fie, n-aven noi pretenții, la ce gol avem în stomac”, ne-a spus și Constantin P., pensionat tot pe caz de boală.
Cantina Marathon funcțio nează într-un spațiu pus la dispoziție, în mod gratuit, de Primăria Sectorului 2, iar cei 300 de oameni care primesc o masă pe zi provin de pe listele de asistați social și la recomandarea preoților care slujesc în cele patru biserici care se află în apropiere.

Premiată în America

Chef Whims a venit în Europa pentru a participa la o expoziție care are loc la Milano, în care promovează hrana sănătoasă, iar Ambasada SUA la București a profitat de ocazie și a invitat- o să gătească pentru asistații social din Sectorul 2. De altfel, cu două săptâmâni în urmă, la această cantină au preparat mâncare și soțiile atașaților militari ai SUA în România. Timp de șase ani consecutiv, Chef Whims a fost nominalizată de Fundația James Beard pentru titlul de cel mai bun bucătar din regiunea de nord-vest a SUA.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: