O mamă a câștigat titlul de Miss Venezuela. A urcat pe scenă cu fiica sa

O mamă a câștigat titlul de Miss Venezuela. A urcat pe scenă cu fiica sa Miss Venezuela. Sursa foto: Instagram

Ileana Márquez Pedroza s-a remarcat prin câștigarea prestigiosului titlu de Miss Venezuela, marcând un moment istoric ca prima mamă care a luat parte la acest concurs de frumusețe și a fost încoronată.

La vârsta de 27 de ani, Ileana a reușit să câștige titlul de Miss Venezuela. Aceasta a pășit pe podium într-o prezență distinsă, având-o alături pe fiica ei, Guadalupe, în vârstă de 11 ani. Cea mică purta o rochie asortată cu mama ei.

O tânără mamă, desemnată Miss Venezuela

Ileana nu doar că este model și prezentatoare TV, dar reprezintă și o figură remarcabilă în istoria competiției naționale, care sărbătorește 70 de ani de existență, fiind prima mamă din țară care se implică în această competiție prestigioasă.

În plus, noua Miss Venezuela nu se limitează doar la a fi prima mamă deținătoare a titlului, ci va fi și prima care va reprezenta Venezuela la Miss Univers.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noua organizaţie Miss Univers a început să permită participarea persoanelor transsexuale, a mamelor şi a femeilor divorţate şi căsătorite.

Competiția va elimina în curând și criteriul bazat pe vârstă

Potrivit reprezentanților competiției, în viitoarea ediție, restricția privind vârsta va fi eliminată, oferind astfel posibilitatea unui număr mai mare de femei să se înscrie.

„Venezuela... Mulţumesc că ai crezut în mine”, a declarat Márquez, născută în Valencia, Carabobo.

„Această victorie nu este doar pentru mine şi pentru copilul meu, ci şi pentru voi”, a adăugat aceasta, care a purtat o rochie roşie spectaculoasă a designerului Julio Mora.

Miss Venezuela 2023

Miss Venezuela 2023. Sursa foto: Instagram

Victoria lui Márquez a creat o dezbinare între fanii concursului venezuelean. În timp ce unii văd schimbarea regulilor ca pe un progres, alții exprimă rezerve cu privire la participarea femeilor cu copii în astfel de competiții.

Miss Venezuela aduce pentru a șaptea oară coroana în țară

Ultima dată când Venezuela s-a impus în concursul Miss Univers a fost în 2013, prin Gabriela Isler. La recenta ediție din noiembrie, Diana Silva a reușit să obțină un loc în Top 10 pentru țara sa.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de VENEVISION (@venevision)

Cu participarea lui Márquez în acest an, perspectivele de a aduce a opta coroană în istoria Venezuelei par promițătoare.

Alte două mame au concurat la ultima ediție de Miss Univers. Michelle Cohn, mamă a doi copii, a reprezentat cu mândrie Guatemala, în timp ce Camila Avella, mamă a unei fetițe, a adus onoare Columbiei și s-a clasat în Top 5, potrivit pageantcircle.com.