Autorul postării este Viorel Gongoi, în vârstă de 60 de ani, care, este cunoscut drept fiul Mamei Omida și reprezentant al Staborului Ţigănesc.

Potrivit sesizării din oficiu, „în data de 24. 08.2020, în spațiul virtual a fost lansată o sesiune video în timp real, pe durata căreia un bărbat utilizează în mod frecvent expresii și opinii ce se pot constitui ca acte de incitare la discriminare la adresa unor categorii sociale și profesionale, la adresa statutului (statului – n.r.) și instituțiilor sale, dar și a poporului român. Bărbatul de 69 de ani, identificat, a fost depistat și condus la audieri. Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitare la ură sau discriminare”.

În postarea respectivă, Viorel Gongoi folosește cuvinte triviale la adresa ministrul Marcel Vela și vorbește despre polițiști care „se vând pe 200 de euro”.

Viorel Gongoi, considerat a fi un reprezentant al Staborului Ţigănesc, i-a transmis un mesaj lui Marcel Vela: „Deci dacă vrei despre departamentul ăsta al Poliţiei Capitalei, întrabă-mă pe mine, că îţi spun eu. Nişte **** care se vinde pe 200 de dolari. O să îţi dau un dosar din care reiese… băi, Vela… probe indubitabile (…) Băi treziţi-vă băi la realitate. Voi nu sunteţi de FBI. Sunteţi nişte **** miliţieni, bă! Ce antiterorism? Băi, câţi oameni cu bombe ai descoperit tu în România? Băi, Vela! Ce mari terorişti aţi descoperit, mă? (…) Păi tu, dacă se bate doi jegoşi, doi ţigani, un cioban şi un ţigan, tu îi ridici la rang de clan?”, a declarat Gongoi într-un clip.

Viorel Gongoi a șters ulterior clipul pe care-l postase, dar a revenit vineri, cu o altă filmare la fel de violentă.

Motivul pentru care a postat cele două filmări este că Poliția ar fi vinovată pentru arestarea unuia dintre băieții săi, care a decedat în penitenciar ulterior, potrivit digi24.ro