Evenimentul Zilei > International > Malta, RAIUL pe pământ pentru HOMOSEXUALI! Este PRIMA țară care interzice prin LEGE terapiile de modificare a orientării sexuale.
Malta, RAIUL pe pământ pentru HOMOSEXUALI! Este PRIMA țară care interzice prin LEGE terapiile de modificare a orientării sexuale.

Malta, RAIUL pe pământ pentru HOMOSEXUALI! Este PRIMA țară care interzice prin LEGE terapiile de modificare a orientării sexuale.

Da, este posibil şi aşa ceva după cum vedeţi! Malta a devenit prima țară europeană care interzice prin lege terapiile de modificare a orientării sexuale, impunând o amendă de până la 10.000 de euro și până la un an de închisoare pentru acest delict.
Parlamentul statului insular membru în UE a aprobat miercuri legea care pedepsește orice încercare de a-i "vindeca” pe gay și lesbiene
 
Legea prevede că "nici o orientare sexuală, identitate de gen sau expresie de gen nu constituie o disfuncție, maladie sau neajuns de orice fel”, titrează activenews.ro
 
De asemenea, actul normativ coboară la 16 ani vârsta de la care minorii pot solicita o schimbare de gen fără acordul părinților.
Dr. Nicholas Andrew Cummings, fost președinte al Asociației Americane de Psihologie, susține că homosexualitatea se poate vindeca. Într-un articol publicat în USA Today, și citat de ActiveNews,  Cummings scrie că a tratat peste 18.000 de homosexuali de-a lungul carierei, dintre care unii doreau să se vindece de acest comportament, iar acest lucru le-a reușit.