Evenimentul Zilei > International > Maleficul Soros A LOVIT CRUNT, la CEL MAI ÎNALT NIVEL. Conexiunile duc la Bruxelles! Breaking news
Maleficul Soros A LOVIT CRUNT, la CEL MAI ÎNALT NIVEL. Conexiunile duc la Bruxelles! Breaking news

Maleficul Soros A LOVIT CRUNT, la CEL MAI ÎNALT NIVEL. Conexiunile duc la Bruxelles! Breaking news

ECFR, una dintre cele mai importante organizaţii de lobby europene, colaborează intens cu ONG-ul lui Soros, Batory Foundation, aflată în atenţia DIICOT.

Potrivit fundaţiei menţionate, în 2011, European Council on Foreign Relations ECFR (Consiliul European pentru Relații Externe) şi-a deschis o reprezentanţă chiar în biroul ei de la Varşovia. ECFR este un think-tank internațional care susţine că realizează cercetări privind politica externă și de securitate europeană și doreşte să ofere un spațiu de întâlnire pentru factorii de decizie.

Organizaţia este axată pe construirea de coaliții pentru „schimbare” la nivel european şi afirmă că are, ca membri sau colaboratori, miniştri de Externe în exerciţiu, din UE, membri ai parlamentelor naţionale şi european, comisari europeni, oameni de afaceri, dar şi jurnalişti şi influenceri.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) a declanșat o amplă investigație privind finanțarea Mișcării #Rezist. Surse judiciare au afirmat că ar fi vizate mai multe tranzactii cu cryptomonede (ex. Bitcoin) care au fost realizate dintr-un „portofel virtual” (wallet) utilizat de mai multe asociatii, ONG-uri sau fundatii din Romania afiliate/colaboratoare cu miscarea #REZIST. Din aceste tranzacții a fost obținută, în perioada 2015- 2018, suma de 14,9 milioane de dolari din 403 tranzacții.

Conform procurorilor DIICOT, sumele mari de bani ar proveni de la Fundatia Stefan Batory (Batory Foundation) din Polonia sponsorizată de miliardarul George Soros. Scopul declarat al biroului ECFR din Varșovia „este de a conecta la mediul politic experți polonezi la dezbaterea europeană generală privind politica externă a UE.