Evenimentul Zilei > Actualitate > MAŞINA CONTRABANDISTULUI. Cele mai ciudate locuri în care sunt ascunse ţigările | VIDEO
MAŞINA CONTRABANDISTULUI. Cele mai ciudate locuri în care sunt ascunse ţigările | VIDEO

MAŞINA CONTRABANDISTULUI. Cele mai ciudate locuri în care sunt ascunse ţigările | VIDEO

Imaginaţia contrabandistului nu are limite atunci când este vorba să treacă, cu orice preţ, ţigări peste graniţă. Îşi modifică maşina în aşa fel încât marfa încape în cele mai "intime" ascunzişuri precum lonjeroane, radiatoare, aripi, podea etc.

Fraţii noştrii de peste Prut se adaptează repede nevoilor când este vorba despre ascunsul ţigărilor. Poliţiştii de frontieră au depistat, în ultima perioadă, cărăuşi care îşi adaptează maşinile "nevoilor de piaţă". Aceştia modifică caroseriile şi găuresc cele mai ascunse locuri din sau de sub maşină pentru a dosi ţigări.
Un astfel de caz a fost înregistrat duminică, în judeţul Botoşani, la graniţa cu Republica Moldova. Valeriu M., de 38 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, a încercat sa introducă în România un autoturism burduşit cu pachete de ţigări moldoveneşti. 39.900 ţigarete erau ascunse în diverse componente ale autoturismului.
El a fost oprit în trafic, pentru control, în localitatea Coţuşca. Conducea un autoturism marca Citroen, înmatriculat în România, transformat într-un adevărat depozit de ţigări. La controlul sumar efectuat pe comunicatie asupra autoturismului, au fost constatate modificari serioase ale caroseriei, motiv pentru care a fost condus la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani, unde s-a trecut la controlul amanuntit al maşinii.
Acolo, surpriză! Erau mii de ţigări ascunse în praguri, în aripile faţă şi spate, în podea, în locaşul din faţa radiatorului şi în locul roţii de rezerva. În total, 1.995 pachete de ţigări, în valoare totală de 18.500 lei. Şoferul s-a plâns că ţigările nu îi aparţin şi a fost plătit de doi cetăţeni moldoveni cu suma de 200 de euro pentru a conduce autoturismul din Moldova până în municipiul Bucuresti.
Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi au descoperit, în urmă cu două săptămâni, 13.000 de ţigarete de contrabandă ascunse în cinci locaşuri special amenajate prin decupări în praguri, lonjeroane spate şi în traversa mediana ale unui autoturism condus de un bărbat cu dublă cetaţenie, română şi moldovenească.
Un alt caz ieşit din comun a fost înregistat, în luna mai, la Stânca-Costeşti, judeţul Botoşani. Ppoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Politiei de Frontieră Stânca, judeţul Botoşani, au depistat un bărbat care transporta ascunse în mai multe locaşuri din autoturism (praguri, podul pedalier, stâlpi precum şi în spatele banchetelor), 69.200 tigarete de contrabanda, cu timbru de acciza R. Moldova.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: