Este foarte important și simbolic faptul că această primă vizită are loc la București. România a susținut transferul pașnic de putere care a pus capăt situației de criză politică. Vom susține la nivel european deblocarea asistenței financiare pentru Republica Moldova”, a declarat președintele Iohannis.

Maia Sandu a confirmat și ea faptul că țara noastră este principalul sprijin pe care Moldova îl are în cursul ei pro-european, orientare pe care a reconfirmat-o drept obiectiv. „Avem mare nevoie de sprijinul României. Din păcate, moștenirea regimului oligarhic din Republica Moldova este foarte grea pentru cetățenii noștri. Avem încredere că România va rămâne alături în calitate de aliat de bază al cetățenilor Republicii Moldova și în parcursul european. Agenda europeană este linia directoare a țării noastre”, a spus prim-ministrul Moldovei la finalul vizitei de la Palatul Cotroceni.

Știre inițială:

Maia Sandu este persoana în care o bună parte din cetățenii Republicii Moldova își pun încrederea că va reorienta națiunea vecină către vest, adică spre prosperitate, și că astfel se va rupe cordonul ombilical ce încă o leagă de Rusia. Noul prim-ministru de peste Prut a făcut un gest simbolic în acest sens și a ales ca prima vizită oficială internațională pe care o efectuează să fie în România. Ea a fost primită în această dimineață de președintele Klaus Iohannis, iar după aceea va avea o întrevedere și cu omoloaga sa, Viorica Dăncilă.

Gestul Maiei Sandu are o importanță aparte dacă ne gândim că actualul președinte al Moldovei, Igor Dodon, a rezervat onoarea primei vizite oficiale lui Vladimir Putin și Rusiei. Prim-ministrul moldovean este însoțit de vicepremierul Andrei Năstase, iar la finalul întrevederii cu președintele României ambele părți vor face o declarație de presă comună.

Maia Sandu este așteptată și la Palatul Victoria pentru o întâlnire cu Viorica Dăncilă, la finalul acesteia fiind programată, de asemenea, o declarație de presă comună.