Evenimentul Zilei > International > Alegeri în Moldova. Maia Sandu îi cere lui Mihai Ghimpu să se retragă din cursa prezidențială
Alegeri în Moldova. Maia Sandu îi cere lui Mihai Ghimpu să se retragă din cursa prezidențială

Alegeri în Moldova. Maia Sandu îi cere lui Mihai Ghimpu să se retragă din cursa prezidențială

Maia Sandu - candidatul unic al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidului Liberal Democrat (PLDM) la funcţia de preşedinte - l-a îndemnat pe rivalul său liberal, Mihai Ghimpu, să se retragă din cursa electorală şi să o susţină, dacă nu doreşte ca şef al statului să ajungă prorusul Igor Dodon.

În replică, liberalul Dorin Chirtoacă, primar al Chişinăului, care l-a reprezentat pe Mihai Ghimpu la dezbaterea televizată de aseară, a spus că este de acord, cu condiţia ca ea să semneze pentru unire (cu România), potrivit Deschide.md.

„Doamna Maia Sandu, noi vă susţinem, ne retragem din această cursă electorală în cazul în care semnăm aici pentru Unire şi luptăm împreună pentru asta. Atunci fără nicio problemă ne retragem şi vă susţinem”, i-a transmis Chirtoacă liderei PAS, care s-a axat în campanie cu precădere pe lupta împotriva "forţelor oligarhice", întruchipate de controversatul miliardar Vlad Plahotniuc, despre care presa susţine că ar conduce din umbră administraţia de la Chişinău.

La rândul său, Maia Sandu i-a replicat lui Chirtoacă că nu preşedintele este cel care trebuie să-şi dorească unirea. „Unirea nu o face Maia Sandu şi Dorin Chirtoacă. Poporul decide asupra acestei probleme, dacă credeţi în democraţie', a răspuns Sandu, conform Agerpres.

Chirtoacă a atacat-o şi pe tema respingerii sprijinului din partea PD, după retragerea surpriză miercuri din campanie a lui Marian Lupu, cu numai patru zile înainte de alegeri.

„Bine, admit că nu vă place conducerea PD, dar nu trebuie să loviţi în toţi de parcă deja aveţi toate voturile asigurate. Să dea Dumnezeu să fie aşa, vă spun sincer, dar ideea este să nu respingeţi alegătorii.

În timpul acesta, propaganda de la Moscova se întăreşte", a spus primarul de Chişinău, adăugând că de aceste neînţelegeri ar putea profita candidatul Partidului Socialist, Igor Dodon.