Evenimentul Zilei > International > Mai tare decât „American Sniper”: Cel mai LETAL lunetist din lume!
Mai tare decât „American Sniper”: Cel mai LETAL lunetist din lume!

Mai tare decât „American Sniper”: Cel mai LETAL lunetist din lume!

Un pușcaș marin britanic a fost confirmat drept cel mai letal lunetist militar din lume, având la activ 173 de victime în Afganistan și Irak în 2006-2007.

Majoritatea „parlmaresului” său a fost realizat în timpul unei șederi de șase luni în Afganistan. Se spune despre el că a împușcat 90 de talibani într-o zi, scrie The Sun.

Caporalul britanic l-ar depăși astfel pe Chris Kyle, membru al US NAVY Seal, cu 160 de victime, și care este eroul filmului „American Sniper”, care se află în cursa pentru Oscaruri.

Lunetistul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, dar despre care se spune că ar fi de loc din sudul Marii Britanii și ar fi însurat, ar fi servit în unitatea de elită a Royal Navy timp de peste zece ani.

Caporalul ar avea un „palmares” chiar mai mare decât cele 173 de victime, dar celelalte nu au putut fi confirmate. The Sun scrie:

„Nu va vorbi niciodată decât dacă este provocat direct; nici nu se laudă cu ceea ce a făcut, dar nici nu îi este rușine. Nu în interesează scorurile sau număratul victimelor, nu a ucis cu plăcere.”