Judecătorii Curții de Apel Constanța au reușit ieri să obțină de la Nicușor Constantinescu o parte din audierea necesară pentru a se pronunța definitiv în privința condamnării la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pe care fostul președinte al CJ a primit-o în dosarul subfinanțării Centrului Militar Zonal. În timpul audierii, medicii care îl asistau au constatat că inculpatului îi crește tensiunea văzând cu ochii, cerând transportarea lui la spital.

Ce i-a promis instanţa

Căliți după circul de luni, când Nicușor Constantinescu s-a dat în stambă și a atacat pe toată lumea, până a făcut un puseu de tensiune, judecătorii Curții de Apel au adoptat o altă tactică. I-au sugerat să înceapă depoziția, asigurându- l că pronunțarea în proces va fi dată în 22 iunie, la o săptămână după ce Curtea Constituțională va discuta despre eventuala dezincriminare a infracțiunii de abuz în serviciu. „Numai să vă liniștiți”, a spus, extrem de calm, judecătorul Dan Iulian Năstase.

Puțin descumpănit de răbdarea magistratului, Nicușor Constantinescu s-a repliat însă rapid. Şi-a îndreptat atacurile către marele lui inamic, procurorul DNA Andrei Bodean, cel care i-a instrumentat dosarele. Procurorul Bodean este pentru el cel care i-a înscenat o tentativă de luare de mită în valoare de 50.000 de euro și, pentru că nu a reușit, l-a legat pentru că nu a „plătit 3.999 de lei utilităţi pentru Centrul Militar Zonal”. L-a acuzat de tentativă de omor, pentru că procurorul a venit cu pistolul la brâu când l-au săltat de la CJ Constanța: „Mi-a pus în pericol viața, pentru că mi-a anulat plecarea în SUA la consult!”. Andrei Bodean zâmbea, discret.

În prag de AVC

Și toate acțiunile procurorului Andrei Bodean au fost coordonate de nimeni altul decât procurorul Marius Iacob, „cel care a găsit-o pe Elodia în pădure în singurul dosar din lume în care cineva a fost condamnat fără cadavru”. Degeaba a fost rugat să revină la subiectul cauzei. Nicușor Constantinescu s-a ambalat atât de tare că medicul de lângă el a anunțat că „tensiunea pacientului a crescut la 25 cu 15, cu risc de accident cardiovascular”. Evident că procesul s-a întrerupt, iar Nicușor Constantinescu a fost dus la Spitalul Judeţean pentru a fi stabilizat „cu același dric”, aşa cum se referă de fiecare dată şeful CJ Constanţa la ambulanţa cu ajutorul căreia este adus la ceea ce el susţine că e „un simulacru de proces”.