Mai mergem anul ăsta la mare? Riscuri vs. siguranță. Cum va arăta Litoralul la vară

Mai mergem anul ăsta la mare? Riscuri vs. siguranță. Cum va arăta Litoralul la vară

Hotelierii de pe litoral pregătesc deschiderea sezonului, indiferent dacă acest lucru va avea loc pe 1 iunie, 15 iunie sau mai târziu, și au luat deja în considerare implementarea unui set de măsuri pentru a proteja sănătatea turiștilor, dar și a angajaților.

Organizația Patronală Mamaia susține că hotelierii de pe litoral pregătesc deschiderea sezonului: turiștii vor mânca în serii, la o masă va sta doar o familie, distanța dintre șezlonguri se va mări, iar cameristele vor purta măști.

Hotelurile de la mare așteaptă deschiderea sezonului și pregătesc o serie de modificări astfel încât turiștii care vin să se simtă în siguranță. Aceștia vor mânca în serii în hotelurile care nu dispun de spații suficient de largi, pentru a se evita aglomerațiile din restaurante, la o masă va sta doar o singură familie, șezlongurile vor fi depărtate și igienizate după fiecare folosire, iar saltelele ar putea să dispară de pe plajă.

Camerele vor fi igienizate la schimbul de turiști, cameristele vor purta măști și mănuși, în vreme ce cazarea se va face preponderent online, pentru a evita statul la coadă la recepție, unde se vor trasa linii de demarcare, potrivit Organizației Patronale Mamaia Constanța (OPMCTA).

Ne puteți urmări și pe Google News

Hotelierii de pe litoral pregătesc deschiderea sezonului, indiferent dacă acest lucru va avea loc pe 1 iunie, 15 iunie sau mai târziu, și au luat deja în considerare implementarea unui set de măsuri pentru a proteja sănătatea turiștilor, dar și a angajaților.

Reprezentanții patronatului le recomandă tuturor turiștilor români ca, în primul rând, să rămână în țară vara aceasta și anul acesta, România fiind cea mai sigură destinație pentru ei, iar atunci când caută să cumpere un pachet turistic, să o facă prin vânzători avizați și să aleagă structuri de cazare clasificate, indiferent dacă acestea sunt mici, precum pensiunile, sau hoteluri mari.

Doar structurile clasificate pot asigura respectarea mijloacelor igienico-sanitare, acestea fiind și cele care sunt verificate de direcțiile de sănătate publică și sanitar-veterinară cel puțin o dată sau de câteva ori pe sezon, iar acest lucru va fi încă o garanție că măsurile de siguranță vor fi respectate.