Evenimentul Zilei > Justitie > MAI învins de poliţişti. SPR Diamantul a câstigat definitiv cheltuielile de transport international pentru un politist trimis în misiune în Haiti
MAI învins de poliţişti. SPR Diamantul a câstigat definitiv cheltuielile de transport international pentru un politist trimis în misiune în Haiti

MAI învins de poliţişti. SPR Diamantul a câstigat definitiv cheltuielile de transport international pentru un politist trimis în misiune în Haiti

SPR Diamantul a câstigat, recent, definitiv, la Curtea de Apel Bucureşti, în contra MAI şi IGPR, cheltuielile de transport internaţional în valoare de 5500 dolari, pentru un poliţist ce s-a aflat în misiune internaţională de poliţie, în HAITI.

„Tuturor poliţiştilor participanţi la misiuni internaţionale le este cunoscut ca există, la nivelul MAI, o gaşcă de şobolani ciudosi pe "averea" pe care îşi închipuie ei că o strânge un " misionar", din economiile făcute cu diurna de misiune”, scrie pe site-ul Sindicatului Diamantul, preşedintele Emil Păscuţ.

Potrivit lui Păscut, şefii din Aparatul Central sau abuzat, lipsind, pe unii dintre poliţiştii trimişi în misiuni internaţionale, de derpturile care le sunt recunoscute.

„Dintre cele mai cunoscute, amintim problemele legate de concediul post-misiune şi de cheltuielile de transport internaţional, o data la 6 luni de misiune.

Eh, uite că politistul Tătulescu nu a vrut sa vina acasa, traversand oceanul Atlantic cu piroga, aşa ca Drăgulin ( seful DGF) trebuie să scoata banii !

Încurajam pe toti membrii nostri ce s-au aflat in misiuni internaţionale de poliţie şi au fost lipsiti de dreptul legal la restituirea cheltuielilor legale de transport internaţional, să ne contacteze pentru obtinerea drepturilor restante la restituirea cheltuielilor de transport, pe calea actiunii judecătoresti, se mai arată pe site-ul Sindicatului Diamantul.