MAI, val de intervenții în toată țara. Șoferi băuţi şi drogaţi, prinși de Poliţia Rutieră

MAI, val de intervenții în toată țara. Șoferi băuţi şi drogaţi, prinși de Poliţia Rutieră Sursa foto: Arhiva EVZ

MAI, val de intervenții în toată țara. Efectivele au intervenit în ultimele 24 de ore în cazul a 4.122 de evenimente, 2.792 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.330 circumscrise situațiilor de urgență.

MAI, val de intervenții în toată țara. Ministerul Afacerilor Interne au intervenit în ultimele 24 de ore în cazul a 4.122 de evenimente. Şi anume, 2.792 fiind circumscrise menținerii ordinii publice. Şi 1.330 circumscrise situațiilor de urgență.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru fluidizarea circulației pe cele mai aglomerate drumuri, prevenirea accidentelor și depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța participanților la trafic.

Ne puteți urmări și pe Google News

MAI, val de intervenții în toată țara

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 742 de posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. În urma acțiunilor din teren, polițiștii de la Rutieră au retras:

250 de certificate de înmatriculare au fost reținute 534 de permise de conducere, dintre care 59 pentru consum de alcool 20 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 169 de autori de infracțiuni care au săvârșit 170 de fapte penale, iar față de 35 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

MAI. Sursa foto: Facebook

Au fost depistate 25 de persoane urmărite național sau internațional

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 7.593 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 3 milioane de lei, arată MAI.

La rândul lor, pompierii au efectuat 37 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 8 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 168.500 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.104 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 52 pentru stingerea de incendii și 2 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 4 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 7 misiuni aero-medicale, fiind salvate 7 persoane aflate în situații de urgență.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 25.796 de mijloace de transport și 90.849 de persoane, dintre care 9.280 de cetățeniucraineni.