Bătăi între interlopi în Capitală, polițiști loviți la Hunedoara și-n Ilfov, focuri de armă trase, incidente filmate și puse pe Internet. Prima zi de Paște a semănat teroare printre cetățenii țării, cum numai în anii ’90 am mai cunoscut.

Poliția Română prezintă într-o conferință de presă bilanțul actelor de violență din weekend și modul în care forțele de ordine au intervenit. Numai în București au fost reținute 11 persoane.

Chestorul principal Liviu Vasilescu a vorbit luni, 20 aprilie, despre incidentele petrecute în România în acest weekend: „Polițiștii au intervenit și au aplicat 24000 de sancțiuni contravenționale. Poliția are capacitatea de a îndeplini toate misiunile și de a garanta siguranța comunității”;

„Obiectivul este să fim aproape de oameni, dar o putem dace numai prin respect reciproc. Poliția Română a gestionat situația operativă”;

„Astfel, la Hunedoara s-au arestat 4 persoane, la Brașov, 8 persoane, iar la București s-a dispus măsura reținerii pentru 11 persoane. În toate aceste cazuri cercetările continuă. Au fost aplicate peste 50 de sancțiuni persoanelor implicate”.

 Alexandru Scurtu, chestor de Poliție, a explicat: „Atunci când evenimentul degenerează într-o manifestare violentă sunt chemate în sprijin echipele speciale pentru reducerea elementelor tulburente și reținerea acestora. Scopul e unul singur: impunerea legii”.

Și șeful Jandarmeriei Române a subliniat rolul important jucat de instituția pe care o conduce în eradicarea violenței: „De la începutul declarării stării de urgență, Jandarmeria a acționat pentru asigurarea unui climat de siguranță și respectare a legii. În ultimii 72 de ore, Jandarmeria a acționat cu o medie zilnică de 8000 de jandarmi la nivel național”.

În încheiere, chestorul Liviu Vasilescu a avut un mesaj special pentru persoanele care nu înțeleg să respecte legile țării: „Vom avea toleranță zero față de faptele antisociale”.