Evenimentul Zilei > Justitie > Magistrații RETRAG controlul judiciar pentru omul de afaceri Cristian Burci
Magistrații RETRAG controlul judiciar pentru omul de afaceri Cristian Burci

Magistrații RETRAG controlul judiciar pentru omul de afaceri Cristian Burci

Decizie surprinzătoare a magistraților Tribunalului Olt, prin care au fost admise cererile de retragere a controlului judiciar impus omului de afaceri Cristian Burci și altor trei inculpați dintr-un dosar instrumentat de DIICOT.

Omul de afaceri Cristian Burci și alți trei asociați ai acestuia sunt inculpați într-un dosar instrumentat de DIICOT, ce are ca obiect devalizarea societății Romvag Caracal. Cristian Burci și asociații acestuia Ion Dinoiu (fost director Romvag), Denisa Turcu și Vilson Stancu au contestat ordonanța procurorilor DIICOT prin care le-a fost impus controlul judiciar. Contestația a fost admisă de magistrații Tribunalului Olt, deciziile procurorilor DIICOT fiind anulate. Acest lucru dă celor patru libertatea de a părăsi țara dar și de a lua legătura unii cu alții și chiar cu martorii din dosar.

Procurorii DIICOT Olt au reținut cinci persoane în aprilie 2016, printre care și cei patru contestatari ai controlului judiciar, toate cinci fiind puse sub control judiciar prelungit lunar prin ordonanțele procurorilor. Dosarul vizează devalizarea Romvag Caracal, acuzațiile fiind de constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la delapidare cu consecințe grave, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu și evaziune fiscală, toate fiind organizate într-un mecanism de tip suveică, controlat de Cristian Burci.