Curtea de Apel București a anunțat, astăzi,  că a admis solicitarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti și a dispus punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 26.04.2012, de către Tribunalul din Napoli, pe numele lui Vicenzo Cesarano. Magistrații mai transmit că italianul și-a dat consimțământul și, drept urmare, a dispus predarea către autorităţile italiene. Curtea de Apel București a dispus, totodată,  arestarea lui Cesarano, pentru 30 de zile, începând cu data de 31.05.2014 şi până la data de 29. 06. 2014, timp în care autoritățile italiene urmează să îl preia.

Poliția Română a transmis că Vincenzo Cesarano a fost prins pe data 16 mai, în localitatea Frumuşani, din judeţul Călăraşi, de către poliţiştii de investigaţii criminale din Ilfov, cu sprijinul ataşatului de afaceri interne al României în Italia.

Pe 17 mai, mafiotul Italian a fost arestat, prin decizia Curții de Apel București, pentru 14 zile. Instanţa a dispus, atunci, ca până în 30 mai, când se judecă cererea de extrădare, să fie adus şi mandatul emis de autorităţile italiene pe numele lui Vincenzo Cesarano, tradus în română, pentru a fi pus în executare.

Gennaro Capoluongo, directorul Serviciului Poliţiei italiene pentru cooperarea internaţională, declara, după prinderea lui Vincenzo Cesarano, , citat de mediafax.ro, că unităţi speciale ale Poliţiei Române au descins, după câteva zile de monitorizare, în vila din judeţul Călăraşi în care locuia acesta, imobilizându-l şi recuperând 5.000 de euro.

Potrivit presei italiene, Vincenzo Cesarano, în vârstă de 65 de ani, figurează pe lista celor mai periculoşi o sută de infractori alcătuită de Ministerul italian de Interne.

Cesarano este liderul unui clan al organizaţiei infracţionale Camorra, activă în regiunea italiană Campania, în special în Napoli.

Bărbatul este acuzat de activităţi specifice criminalităţii organizate şi era căutat din 2011, după ce pe numele lui a fost emis un mandat de arestare, fiind acuzat de încasare de taxe de protecţie, prin şantaj, de la firme specializate în agricultură din zona Pompei, localitate situată în provincia Napoli.