Evenimentul Zilei > Justitie > Mafia echipamentelor medicale tremură puternic! Speculantul din Teleorman, chemat la audieri
Mafia echipamentelor medicale tremură puternic! Speculantul din Teleorman, chemat la audieri

Mafia echipamentelor medicale tremură puternic! Speculantul din Teleorman, chemat la audieri

Încep anchetele în cazurile celor care au făcut speculă cu materiale sanitare, folosite de personalul medical care lucrează în spitalele destinate tratării pacienților cu COVID 19.

Procurorii DNA l-au citat în regim de urgență pe Sami Calotă, președintele organizației județene a ALDE Teleorman, pentru a fi audiat într-un dosar care se referă la achizițiile de echipamente medicale. Calotă este un apropiat al lui Liviu Dragnea, fostul șef al PSD.

Sami Calotă a venit la DNA- Structura Centrală la orele 15, alături de avocatul Viorel Mocanu, care a apărut mulți acuzați de corupție din PSD, semn că procurorii l-au citat în calitate de inculpat, deoarece la martori nu este permisă audierea cu avocat.

Potrivit unor informații publice, Sami Calotă a speculat la maxim criza de materiale sanitare și s-a pus pe făcut bani. Astfel, societatea Centro SRL, din Alexandria, controlată de președintele ALDE Teleorman a încheiat mai multe contracte la prețuri uriașe cu diferite instituții medicale.

De exemplu, la Serviciul Județean de Ambulanță, firma lui Calotă a vândut o mască de protecție de tipul FFP2, cu suma de 60 de lei, fără TVA.

Potrivit SEAP, firma lui Calotă apare cu mai multe livrări către Serviciul Județean de Ambulanță. La data de 24 aprilie a.c., Centro SRL vinde 500 de combinezoane cu suma de 43 de lei/bucată. Ulterior, la data de 7 aprilie 2020, Centro SRL a vândut tot la SAJ Teleorman, cantitatea de 2000 de măști K95-FFP2 cu 60 de lei bucata (fără TVA) în valoare totală de 120.000 de lei.

Pentru a avea un exemplu, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a cumpărat la data de 16 aprilie 2020, același tip de mască cu suma de 15 lei/bucată.

Numele de Centro SRL se mai regăsește în SEAP, cu o altă livrare, tot către SAJ Teleorman, unde au ajuns 5.000 de măști simple, prețul fiind de 7 lei/bucată.

Numele lui Sami Calotă a apărut în mai multe scandaluri, fiind în trecut directorul unui spital de psihiatrie și ulterior consilier în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit presei din Teleorman, unul dintre cei doi băieți ai lui Calotă a fost iubitul Alexandrăi Dragnea, fiica fostului lider PSD Liviu Dragnea, înainte ca aceasta să aibă o relație cu cântărețul Alex Mațaev.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.