MAE cere Rusiei condamnarea diplomatului rus care a lovit o tânără pe trecerea de pietoni

MAE cere Rusiei condamnarea diplomatului rus care a lovit o tânără pe trecerea de pietoni

Ministerul Afacerilor Externe solicită autorităţilor ruse să finalizeze ancheta în cazul diplomatului rus care a accidentat grav o tânără pe o trecere de pietoni din Bucureşti, în baza în baza probelor instrumentate de autorităţile judiciare române.

De asemenea, reprezentanţii MAE au anunţat că au luat notă de decizia Judecătoriei Sectorului 3 de a transfera dosarul diplomatului rus.

  • MARTOR la ACCIDENTUL produs de diplomatul rus: "Şoferul era foarte calm, se uita la fata care tremura"

"În condiţiile deciziei instanţei româneşti, solicităm autorităţilor ruse să asigure continuitatea procedurilor judiciare în Federaţia Rusă în cazul acestui accident rezultat cu rănirea gravă a unei tinere studente, aflată încă în spital, astfel încât justiţia să îşi urmeze cursul până la capăt, pe baza elementelor probatorii instrumentate de autorităţile judiciare române", a afirmat ministrul de Externe, Titus Corlăţean, potrivit unui comunicat de presă.

  • RUSIA nu RIDICĂ imunitatea diplomatului care a accidentat grav o fată. El a fost rechemat în ţară de URGENŢĂ

În perioada următoare, MAE se va afla în contact atât cu autorităţile judiciare din România, cât şi cu autorităţile ruse pentru facilitarea transmiterii elementelor relevante procedurilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Judecătoria Sectorului 3 a admis, ieri, cererea Parchetului privind trasferarea de procedură în vederea continuării cercetării diplomatutului rus, instanţa stabilind înaintarea dosarului către autorităţile judiciare din Rusia, unde acesta va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi refuzare de recoltare de probe biologice.

Decizia instanţei poate fi contestată în termen de cinci zile, la Tribunalul Bucureşti, care se va pronunţa definitiv în acest dosar. CITIŢI ŞI:

  • Studenta lovită de diplomatul rus a ieşit din comă
  • MAE cere RIDICAREA IMUNITĂŢII diplomatului rus care a ACCIDENTAT GRAV o fată pe trecerea de pietoni
  • PRIMELE IMAGINI cu studenta RĂNITĂ GRAV de o maşină a Ambasadei Rusiei. Şoferul are imunitate diplomatică | VIDEO