Tânărul a povestit că nu era băut în ziua respectivă, nu a făcut scandal şi nu înţelege nici acum de ce a fost bătut de comandantul Poliţiei. Mai mult, acesta susține că a fot lovit și de o polițistă.

Episodul a avut loc în urmă cu o săptămână, când mai mulţi reprezentanţi ai Poliţiei şi ai Jandarmeriei au intervenit în forţă într-o comunitate de romi din oraşul Bolintin Vale, judeţul Giurgiu. Ulterior, comisarul Marian Costel Şerban, cel care l-a bătut pe Marin Leonard, a fost demis din funcție, fiind urmărit penal în momentul de faţă de către procurori pentru purtare abuzivă.

Eram în casă. Eu nu m-am băgat la cearta asta, n-am avut treabă cu ei, şi eram acolo în casă. Şi mă pomenesc cu mascaţii în casă, m-au pus pe burtă, au intrat la mine în casă. (…) Mi-au dat bătaie acolo, m-au luat de acolo şi m-au pus aici, pe burtă.

Aici a sărit pe mine, m-au omorât, numai cu bâte şi cu fier din ăla şi cu pulane mi-au rupt şi mâna, şi piciorul. Mi-au dat jos adidaşii din picioare şi m-au bătut numai pe călcâie aici. M-a leşinat aici. Peste o jumătate de oră m-au bătut aici.

Stăteam cu mâinele la ceafă şi piciorul lui era aici, pe capul meu. Doi jandarmi mă ţineau de picioare şi doi poliţişti mă băteau la picioare. Şi miliţianca aia sărea pe mine, mi-a rupt coastele.

N-am furat, n-am spart, n-am înjurat pe niciunul. N-am înşelat pe niciunul, n-am făcut nimic. M-a luat aici şi m-a omorât. De aici m-a luat salvarea, leşinat de tot, m-a dus la Bucureşti. Pentru ce m-a bătut? Nu ştiu pentru ce. Pentru ce m-au bătut ei pe mine aici?”, a declarat Marin Leonard la Antena 3.