Eveniment sângeros petrecut în India, acolo unde 22 de membri ai forţelor de securitate din această țară au ucişi polițiști în timpul unui schimb de focuri cu rebeli maoişti. Tragedia a avut loc în centrul Indiei, în statul Chhattisgarh. De asemenea, în rândul forțelor de ordine există și 30 de persoane rănite, au anunțat reprezentanții poliției.

Atac sângeros în India, numeroase victime în rândul forțelor de ordine

Forţele de securitate au fost prinse într-o ambuscadă la revenirea dintr-o operaţiune de căutare într-o pădure din districtul Bijapur, în statul Chhattisgarh. Acolo unde exist bastion al rebelilor maoişti. A anunțat Ashok Juneja, directorul general al poliţiei statale, conform Agerpres.

„Până în prezent, avem confirmarea că 22 de membri ai personalului responsabil cu securitatea au fost ucişi, dar un nou bilanţ este aşteptat duminică seara.”A mai spus directorul general.

De asemenea, 12 persoane sunt date dispărute. În timpul luptelor au fost ucişi şi maoşti, dar nu a fost precizat numărul victimelor. Rebelii au confiscat armele, muniţiile, uniformele şi încălţămintea celor ucişi. Narendra Mod, prim-ministrul Indiei, a transmis un mesaj pe contul de Twitter. „Sacrificiile martirilor curajoşi nu vor fi uitate niciodată”/

Un alt eveniment sângeros a avut loc în anul 2017. Atunci, 25 de polițiști au fost uciși de rebeli

Totodată, ministrul de Interne, Amit Shah, a anunțat după acest eveniment sângeros că țara sa „va continua să lupte împotriva acestor inamici ai păcii şi progresului”. Acesta este cel mai tragic bilanț înregistrat în rândul forțelor de ordine. Care luptă împotriva grupării de gherilă de extremă dreapta. În anul 2017, tot în timpul unei confruntări sângeroase între cele două părți, s-au înregistrat 25 de morți în rândul polițiștilor.

Bhupesh Baghel, ministrul responsabil pentru statul Chhattisgarh, a anunțat pe contul de Facebook că ministrul de Interne. Amit Shah, i-a transmis că-i ofertă tot ajutorul necesar, din partea Guvernului, pentru a lupta împotriva rebelilor maoiști.