Evenimentul Zilei > Actualitate > Tupeu de șmecher. Și-a dat alte date la un control al Poliției și a fost crezut
Tupeu de șmecher. Și-a dat alte date la un control al Poliției și a fost crezut

Tupeu de șmecher. Și-a dat alte date la un control al Poliției și a fost crezut

Un bărbat din județul Botoșani a fost reținut de polițiști după ce a condus un autoturism și a dat date false despre identitatea sa.

Tupeu de șmecher. Polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani l-au oprit în trafic pe bărbatul de 29 de ani. La control, acesta a spus că nu are actele la el și a furnizat datele unei alte persoane. În momentul în care oamenii legii au verificat în baza de date, cele spuse de șofer, nu și-au dat seama că fotografia din fișa de la Evidența Populației era a unui alt bărbat. La momentul respectiv, polițiștii au decis să rețină permisul de conducere, nu al șoferului vinovat, ci al persoanei căutate în baza de date.

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au emis ordonaţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 29 ani, din comuna Albeşti, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals privind identitatea şi conducere fără permis. În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că la data de 29.09.2020, în timp ce conducea autoturismul proprietate, pe raza localităţii Santa Mare, ar fi fost surprins de aparatul radar, depăşind limita de viteză maximă admisă, cu 72 de km/h, deşi avea dreptul de a conduce autoturisme suspendat din anul 2013”, a transmis, sâmbătă, IPJ Botoşani.

Cei de la Inspectoratul de Poliție Botoșani au mai spus că, la solicitarea poliţiştilor, șoferul ar fi spus datele de identificare ale unei alte persoane, fapt care a condus la suspendarea dreptului de a conduce ale acesteia.

Tupeu de șmecher. L-a lăsat pe nevinovat fără permis de conducere

Pentru a putea proba acuzația de fals în declarații, procurorul de caz a cerut de la Judecătoria Botoșani un mandat de percheziție, la domiciliul șoferului tupeist.

„La data de 26 martie 2021 a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa tânărului de 29 de ani, prilej cu care au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă”, au mai precizat poliiştii.

Bărbatul în cauza a fost reținut pentru 24 de ore și urmează a fi prezentat în fața unui judecător de drepturi și libertăți, în vederea emiterii unui mandat de arestare.

Întreaga poveste a ieșit la iveală după ce bărbatul care a fost verificat în baza de date de la Evidența Populației, a fost oprit în trafic și i s-a întocmit un dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat. În cursul anchetei penale care a urmat, procurorul și-a dat seama de confuzia creată și a dispus cercetarea vinovatului și pentru fals în declarații.