Lupta anticorupţie, privită cu neîncredere

Lupta anticorupţie, privită cu neîncredere

Parlamentul ocupă primul loc în topul celor mai corupte instituţii din ţara noastră. Aşa consideră 55% dintre români, după cum arată un sondaj INSOMAR realizat, la jumătatea lunii septembrie, la cererea Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei.

Potrivit studiului, parlamentul este urmat, în topul corupţiei, de primării şi consilii judeţene nominalizate de 54%, respectiv 53% dintre respondenţi. De cealaltă parte însă, Administraţia Prezidenţială (11%) şi Avocatul Poporului (9%) sunt percepute de cetăţeni ca fiind instituţiile cel mai puţin corupte. Totodată, 54% dintre români sunt convinşi că nivelul corupţiei din ţara noastră este mai mare decât anul trecut, în timp ce doar 12% dintre respondenţi cred că, de fapt, corupţia ar fi scăzut.   Românii nu au încredere nici în lupta anticorupţie, 29% dintre respondenţi considerând că eficienţa instituţiilor anticorupţie a scăzut. Mai mult, 13% dintre cei intervievaţi susţin că ştiu cazuri concrete de corupţie, însă doar 11% dintre aceştia le-au şi reclamat.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.448 de persoane, de peste 18 ani, din 40 de judeţe şi din municipiul Bucureşti, şi are o marjă de eroare de +/-2,8%.

Citiţi şi: Corupţia şi politica, totuna pentru români EDITORIALUL EVZ: Vă mai interesează lupta cu corupţia? Românii preferă guvern incompetent, dar cinstit Sonjaj CURS: PSD suflă în ceafa PDL

Ne puteți urmări și pe Google News