În cadrul unui studiu științific demarat de prof. Adrian Streinu-Cercel, 10.514 persoane ar urma să fie testate în Capitală, pentru depistarea celor infectați cu noul coronavirus.

Conform Știrile ProTv, un rol important în anunțarea și organizarea locatarilor pentru testare vor avea chiar președinții de bloc. Însă, deocamdată, reprezentanții Asociațiilor de Proprietari din România afirmă că nu au fost căutați de oamenii Primăriei.

Un bărbat care se prezintă ca fiind cadrul medical se revoltă: „În primul rând, să ne testeze pe noi, cei care lucrăm în spitale, zic eu, și apoi ceilalți, dar nu au atâtea teste. Mare mirare dacă ne testează și pe noi. Nu cred că o să ne testeze, dar să sperăm”. Aceeași părere o are și un alt bucureștean: „Nici spitalele nu au teste suficiente. De ce ar avea pentru populație? Nu au nici materiale sanitare. De unde atâtea teste?”.

Într-un anunț pe Facebook, primarul Gabriela Firea afirmă că primele testări oficiale în București ar urma să aibă loc luni, pe 30 martie. Tot în același mesaj se anunță că PMB va cumpăra 4.000 de teste, iar edilii de sector, câte 1000.

„La momentul ăsta, știu că noi, Instituția Caraimanului, avem pregătite șase ambulanțe echipate complet, asistent, ambulanțier, medic. Se vor prezenta luni dimineața la Institutul Matei Balș, de unde vor fi costumați, li se vor da testele, inclusiv adresele celor de pe raza Sectorului 1, unde vor merge și vor testa populația”, a precizat Livia Gomez, Director General Centrul Multifuncțional Caraiman, din subordinea PMB.

Potrivit Primăriei Capitalei, cetățenii vor fi anunțați când au loc testările de președinții asociațiilor de locatari sau, după caz, de agenți de proximitate.