Evenimentul Zilei > International > Lui Hillary Clinton îi fuge PREȘEDINȚIA de sub picioare: Joe Biden este mai competitiv!
Lui Hillary Clinton îi fuge PREȘEDINȚIA de sub picioare: Joe Biden este mai competitiv!

Lui Hillary Clinton îi fuge PREȘEDINȚIA de sub picioare: Joe Biden este mai competitiv!

Vicepreședintele american are din ce în ce mai multe motive să intre în cursa pentru prezidențiale din partea Democraților: înregistrează scoruri mai bune împotriva primilor trei candidați Republicani decât Hillary Clinton.

Potrivit unui sondaj dat publicității joi de Universitatea Quinnipiac, dacă ar candida, Biden l-ar învinge pe Donald Trump la o diferență de opt procente (48% – 40%), pe Jeb Bush cu cinci procente (45% – 39%) și pe Marco Rubio cu trei procente (44% – 41%), scrie Bloomberg.

În schimb, Clinton i-ar bate pe Trump cu patru procente (45% – 41%), pe Bush cu două procente (42% – 40%) și pe Rubio cu un procent (44% – 43%).

83% dintre Democrați au o părere favorabilă despre Biden, spre deosebire de numai 76% despre Clinton, și doar 54% despre senatorul de Vermont, Bernie Sanders.

În rândurile întregului corp electoral, Biden are o favorabilitate de 48%, Clinton de 39%, iar Sanders de 32%.

Joe Biden nu și-a anunțat încă intenția oficială de a candida, însă se află în faza exploratorie. Luni, el a primit „binecuvântarea” de a candida din partea președintelui Barack Obama, după ce a luat micul dejun cu acesta.