Evenimentul Zilei > Actualitate > Lui Fane Căpățână îi e frică de moarte în pușcărie
Lui Fane Căpățână îi e frică de moarte în pușcărie

Lui Fane Căpățână îi e frică de moarte în pușcărie

Ștefan Dinu, cunoscut drept Fane Căpățână, unul dintre interlopii care-și făceau mendrele în Capitală, la începutul anilor 2000, se revoltă din închisoare după ce doi medici i-au pus un diagnostic diferit

Într-o scrisoare care a fost expediată pe adresa redacției site-ului cancan.ro, Fane Căpățână vorbește despre condițiile grele de detenție pe care le suportă în Penitenciarul Jilava, acolo unde execută o pedeapsă de 10 ani și o lună pentru înșelăciune și uzurpare de calități oficiale. Dinu Ștefan susține că personalul medical din penitenciar nu dorește să îi prescrie tratamentul necesar pentru gravele afecțiuni cu care a fost diagnosticat.

„M-au condamnat la moarte“

„Vor să mă omoare. Am fost consultat de Adrian Streinu Cercel care mi-a recomandat medicamentul Entecavir. Doar că, ulterior, medicul Adrian Abagiu mi-a spus că vrea să repete analizele. Acest doctor a răsturnat situația mea. Am primit răspuns că nu mă încadrez în niciuna din categoriile acestui tratament. Doctorii Ancuța și Abagiu mă condamnă la moarte”, a declarat Fane Căpățână, în scrisoarea sa.

„După ce am fost transferat de la Peniteciarul Ploiești la Jilava la domnul doctor Ioan Ancuța, acesta a refuzat în scris să mă consulte, eu fiind bolnav cronic de hepatită B. Doctorul a afirmat că l-am reclamat la Colegiul Medicilor din București, lucru pe care l-a și consemnat în scris pe buletinul de analiză. Menționez că de față erau și alți doi deținuți care au fost avertizați că o să pățească la fel dacă intenționează să depună vreo plângere.

Vreau să precizez faptul că o să fiu transferat de la Spitalul Penitenciarului Jilava  la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă pentru a fi tratat. Consider că această mișcare are scopul de a nu-mi administra tratamentul cu Entecavir și a-mi pierde viața. La fel s-a procedat și în cazul judecătorului Stan Mustață”, a mai spus Fane Căpățână.