Lui Adrian Năstase i s-au luat amprentele

Lui Adrian Năstase i s-au luat amprentele

Inedit în cazul arestării fostului premier: Adrian Năstase supravegheat de Adrian Năstase

Episodul consumat la Spitalul de urgenţă Floreasca, în cazul "Arestarea lui Năstase", a ţinut întreaga ţară în faţa televizoarelor. Toată lumea voia să-l vadă pe ex-premier cum arată după ce se împuşcase. Imaginile surprinse de camerele de luat vederi ale jurnaliştilor au relevat şi câteva elemente inedite.

Printre poliţiştii în civil sosiţi în unitatea spitalicească, pentru a pregăti transferul lui Adrian Năstase la Penitenciarul Rahova, era şi ofiţerul Marian Apostol, cel care fusese în casa din Zambaccian în seara când fostul premier a încercat să-şi ia viaţa. Având cătuşele la vedere, prezenţa lui acolo nu a trecut neobservata de către presă. Ineditul situaţiei constă în faptul că Apostol era, în acel moment, pus sub acuzare pentru favorizarea infractorului în legătură cu acte de corupţie, conform DNA. Alături de el, inculpaţi pentru aceeaşi faptă, erau colegul său, comisarul-şef Nicolae Costea -salvatorul lui Năstase, comisarul-şef Gheorghe Dumitru, adjunctul directorului Poliţiei Capitalei şi doctorul Şerban Brădişteanu care se pare că a exagerat cu diagnosticul. Conform legii, poliţistul Marian Apostol nu avea ce căuta acolo dacă, într-adevăr, DNA şi-a menţinut acuzaţiile, aşa cum rezultă şi dintr-un comunicat remis presei marţi seară.

În cele patru ore cât au stat în spital, poliţiştii au cerut fotocopii după toate actele medicale ale lui Adrian Năstase, dar au parcurs şi procedura privind transferul demnitarului în penitenciar: I-au întocmit fişa de arest, l-au fotografiat şi l-au amprentat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel de-al doilea fapt inedit este legat de o coincidenţă. La spital a fost trimis şi un subofiţer de la Biroul Urmăriri pe care îl cheamă... Adrian Năstase!