Ludovic Orban, primele schimbări în Guvern. Numele greu demis de premier. News Alert

Ludovic Orban, primele schimbări în Guvern. Numele greu demis de premier. News Alert

O primă demitere din guvernul condus de Ludovic Orban a avut loc. Noile schimbări au fost deja publicate în Monitorul Oficial

Orban l-a demis pe Andrei Tinu, fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu. Acesta ocupa funcţia de președinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie. În locul lui Andrei Tinu a fost desemnată Adriana-Elena Moța.

"Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Adriana-Elena Moța se numește în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Naționale pentru Cetățenie pentru un mandat cu durata de 4 ani", este anunţul făcut de lege5.ro.

Președinte la Agenția pentru Agenda Digitală a României este Ioan-Sabin Sărmaș -consilier local PNL Cluj-Napoca.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şi noul preşedinte al Administrației Fondului pentru Mediu este Mihail-Dan Dojana.

Au fost semnate decretele de numire pentru mai mulţi secretari de stat, dintre care doi sunt membri PMP: Negruț Clement, secretar de stat la Cancelaria Prim-Ministrului, şi Florin Nicolae Creţ, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

De asemenea, premierul Ludovic Orban l-a numit pe Mironel Panțuroiu în funcția de secretar de stat al Ministerul Finanțelor Publice, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.

Reamintim faptul că Mironel Panțuroiu a fost implicat în scandalul imobiliar Terra Residence, în urma căruia zeci de oameni s-au trezit că apartamentele pe care le plătiseră erau ipotecate de dezvoltator în favoarea unor bănci.

O altă numire este cea a tenorul Cosmin Marcovici care  a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii.