Evenimentul Zilei > Social > Ludovic Orban nu respectă recomandarea OMS cu privire la şcoli. Cum a justificat premierul acest gest
Ludovic Orban nu respectă recomandarea OMS cu privire la şcoli. Cum a justificat premierul acest gest

Ludovic Orban nu respectă recomandarea OMS cu privire la şcoli. Cum a justificat premierul acest gest

Ludovic Orban a explicat de ce nu respectă recomandarea OMS cu privire la menţinera şcolilor deschise. Premierul a spus că elevii au nevoie de educaţie şi că nu ei nu sunt vectori principali ai contagierii.
Ludovic Orban a declarat, vineri, la Suceava, că obiectivul Guvernului este reducerea numărului de infectări zilnice cu SARS-CoV-2. Răspunssul vine ca reacţie la recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind redeschiderea şcolilor în pandemie.

Guvernul Orban are cu totul altă prioritate: să păzească sănătatea oamenilor

Deocamdată obiectivul nostru este să reducem numărul de infectări zilnice, să păzim sănătatea oamenilor, să avem grijă ca un număr cât mai mic de români să se îmbolnăvească, prin aplicarea fermă a tuturor măsurilor pe care le-am luat, a afirmat Orban.

Întrebat dacă statul român ar putea apela şi la alte companii pentru a achiziţiona vaccinul anti-COVID-19 decât de la compania agreată de Comisia Europeană, premierul a răspuns:

Nu vă dau acum un răspuns. V-am anunţat că am dispus măsurile pentru constituirea Comitetului naţional de conducere a campaniei de vaccinare. Este în curs de elaborare strategia de vaccinare şi în cadrul acestei strategii de vaccinare veţi primi răspuns la toate întrebările legate de acest subiect. Preşedinte României consideră problema vaccinării o problemă de siguranţă naţională. Domnul preşedinte Iohannis a organizat întâlniri de lucru o bună perioadă de timp pe această temă şi ele vor continua. Noi vom lua toate măsurile astfel încât să putem să oferim fiecărui român care vrea să se vaccineze posibilitatea de a se vaccina, a  delcarat Ludovic Orban.

Premierul a participat vineri, la Suceava, la recepţia lucrărilor variantei ocolitoare a municipiului Rădăuţi. Ulterior, acesta a fost prezent în localitatea Pojorâta, unde reprezentanţii CFR au prezentat un tren de lucru, achiziţionat recent, care este capabil să refacă întreaga infrastructură de cale ferată.

Ce a recomandat OMS şi Guvernul Orban ignoră

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a pledat joi pentru necesitatea de a menţine deschise şcolile în perioada pandemiei de coronavirus, fiind de părere că se poate evita carantina dacă sunt sporite măsurile de protecţie, relatează EFE.

Trebuie să asigurăm educaţia pentru copiii noştri, a declarat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, potrivit căruia copiii şi adolescenţi nu sunt vectori principali ai contagierii iar măsura închiderii şcolilor nu este eficientă.

Kluge a susţinut că izolările impuse reprezintă  o pierdere de resurse care provoacă multe efecte secundare, precum daune aduse sănătăţii mintale sau creşterea episoadelor de violenţă domestică. În opinia sa, dacă purtarea măştilor de protecţie depăşeşte 95% în rândul persoanelor, astfel de măsuri drastice nu sunt necesare, informează Agerpres.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: