Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban a CERUT ca inițiativele legislative ÎMPOTRIVA cămătăriei, iniţiate de Daniel Zamfir, să fie RETRASE
Ludovic Orban a CERUT ca inițiativele legislative ÎMPOTRIVA cămătăriei, iniţiate de Daniel Zamfir, să fie RETRASE

Ludovic Orban a CERUT ca inițiativele legislative ÎMPOTRIVA cămătăriei, iniţiate de Daniel Zamfir, să fie RETRASE

Daniel Zamfir a făcut câteva dezvăluiri despre motivele din spatele plecării din PNL. Daniel Zamfir a declarat că deși legile sale privind limitarea dobânzilor ale IFN-urilor și a profitului uriaș al firmelor de recuperare au fost susținute inițial de Ludovic Orban, acesta i-a cerut să le retragă.

„Pe mine m-a exclus Biroul Executiv al PNL pe motiv că sunt 'deviaționist'. Dacă vă aduceți aminte PNL a luat decizia să fiu exclus din partid pentru că am deviat de la linia partidului. Motivul? Inițiativele mele legislative, acele legi împotriva cămătăriei", a spus politicianul la DCnews.

Legile lui Zamfir deranjau conducerea PNL. Iată motivele:

„Nu mică mi-a fost suprinderea să constat motivele mărunte, poate sunt și cele mai mari, dar cele mărunte pentru care actuala conducere a PNL nu a susținut legile mele. A fost un subiect îndelung mediatizat faptul că secretarul general al PNL (nr. – Robert Sighiartău) este proprietarul unui IFN. De asemenea am aflat că Ludovic Orban înainte să fie angajat fictiv la firma respectivă din Tg-Mureș, unde câștigă 10.000 de lei pe lună fără să se ducă la serviciu, ceea ce cred că se înscrie în altă zonă, a fost înainte directorul unei firme de recuperare creanțe. Ori legile mele exact aceste domenii afectau. Limitau dobânzile demente ale IFN-urilor și limitau profiturile uriașe ale firmelor de recuperare și, bineînțeles, limitau abuzurile acestor insituții asupra cetățenilor”, a mai declarat Daniel Zamfir .