O spune chiar Ludovic Orban, care anunță că e posibil să avem cea mai mare prezenţă din istoria primului tur al prezidenţialor! Premierul României pune interesul crescut al românilor și pe seama schimbărilor legislative care au extins votul în diaspora pe trei zile.

„Este o prezenţă bună şi cred că va fi cea mai mare prezenţă din istoria primului tur al alegerilor prezidenţiale, ceea ce arată că îmbunătăţirea condiţiilor de exercitare a dreptului de vot permite mai multor români să voteze şi sunt convins că, şi în continuare, la alegeri, numărul românilor din diasporă care îşi vor exercita dreptul de vot va creşte”, a declarat Ludovic Orban, prezent duminică la sediul PNL.

Altfel, referitor la votul în țară, liderul liberalilor a transmis că procesul electoral se desfăşoară fără incidente majore: „Procesul electoral se derulează în condiţii foarte bune. Avem semnalate doar incidente minore, nesemnificative, atât la votul exprimat în ţară, cât mai ales în diasporă, unde procesul este fluid, unde, practic, toate Birourile Electorale ale secţiilor de votare sunt funcţionale, unde nu avem semnalări legate de niciun semn de obstrucţie şi, dimpotrivă, o fluidizare foarte bună a procesului electoral, ceea ce înseamnă că modificările legislative făcute sunt modificări care în sfârşit au permis românilor să îşi exercite dreptul de vot în cele mai bune condiţii”.

PNL, numărătoare paralelă

Cum era și de așteptat, Partidul Național Liberal va efectua o numărătoare paralelă a voturilor. „Suntem pregătiţi. Vom face numărătoarea paralelă, vom confrunta datele numărătorii paralele cu datele care, din fericire, vor fi făcute publice, nu aşa cum au dorit alţii, să ascundă de ochii lumii, practic, modul în care se derulează centralizarea rezultatelor şi vom avea şi noi rezultate, astfel încât să comparăm cu rezultatele oficiale”, a anunțat Ludovic Orban.